Както е известно, хеви метъл легендите Helloween (Хeлоуин) (на снимката) и Gamma Ray (Гама Рей) се завръщат за съвместен концерт, част от Hellish Rock Tour II, в столичната зала "Арена Армеец" на 15 март,петък.

Метъл величията ще бъдат съпроводени от младата бразилска банда Shadowside.
Създадена през 2001, с три албума и концерти в над 20 държави, тя е сред водещите групи в бразилската рок и метъл сцена. Бандата, ръководена от харизматичната Dani Molden, добива голяма популярност, а предложенията за съвместни турнета с W.A.S.P., Helloween и Iron Maiden (Айрън Мейдън) не закъсняват.

Вратите на "Арена Армеец" ще отворят в 18.30 ч.

Shadowside ще излезе на сцената точно в 20.00 ч., а в следващите няколко часа феновете ще станат свидетели на истински метъл празник, когато на сцената посследователно ще се качат Gamma Ray и Helloween. Групите обещават и грандиозен съвместен финал.

Антуражът на гостите е над 35 души. В изискванията си към организаторите групите са по-скоро скромни - Helloween и Gamma Ray изрично са поискали качествена българска бира, разнообразие от енергийни напитки и обилни количества вода. По време на концерта доброто настроение на феновете ще е гарантирано. Освен метъл карнавала, който ни очаква след като Helloween обявиха конкурс за най-ефектен костюм, свързан с групата, има изненада и за любителите на хубавата бира. За първи път на метъл концерт ще се продава и най-метъл бирата – Hobgoblin. Специално за събитието в "Арена Армеец" ще бъдат разположени Hobgoblin щандове, на които феновете ще могат да опитат новия 440 ml. кен на английската бира.

Всички посетители под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация. От тук може да бъде свалена декларацията. Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входа на залата, като няма нужда да бъде нотариално заверен.
Декларации ще могат да бъдат намерени и попълнени и на входа на зала "Арена Армеец" преди концерта. Деца до 7-годишна възраст ще влизат напълно безплатно, но с придружител и попълнена декларация.

По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена на залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

ПУШЕНЕТО В ЗАЛАТА Е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВЪВ ФОАЙЕТАТА! Фен, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън, без възможност да се върне повече в нея, категорични са организаторите.