След 21 години и 9 албума, уникалният проект на Лий Дориан (Lee Dorrian), Катидръл (Cathedral), заминава в историята.

Спомняте ли си "Scum" на грайндкор машините Нейпълм Дет (Napalm Death)? Тогава знаете и кой е Лий Дориан. А Катидръл е именно неговата банда - трудна за възприемане от феновете, който го познаваха от Нейпълм Дет, защото в нея той вече не крещеше без текстове на нeколкосекундни тракове, а пееше - при това  провлачено, и правеше бавен и дълбокомислен дуум.
 
Чудатият вегетарианец Дориан е известен със своето особено сценично поведение и много специфични танци в стоунър дум ритъм. Той ще ги демонстрира за последно на три концерта,  два от които в съседна Гърция. Първият е в солунския клуб Block 33 утре, 30 септември, където могат да се съберат около 1 000 души. Предвижда се и препарти довечера. 

Другата изява е в Атина на 1 октомври в прочутия Gagarin 205, чийто капацитет е около 2 000 човека. Честта да се занимаят с тези исторически партита на бандата имат Catch The Soap Productions и Lovelight Productions. А истинското "сбогом завинаги" е планирано в Лондон за 3 декември.

Дали Дориан ще си остане само с работата си със собствения си лейбъл Rise Above или ще стартира нов проект, се надяваме да разберем този петък, лично от него, в близки срещи до Бялата кула…

И как кой ще е в центъра на мелето?

Албена Цолова-Бета, разбира се!

Още - на:

http://www.facebook.com/event.php?eid=109056449184691