На 3 декември 2009 „Sofia Live Club” ще зарадва своята публика с концерт на едни от най-колоритните музиканти от близка Македония – група Фолтин (Foltin).

Фолтин е група с необичаен  състав, чиято музика е трудно да се определи и всеки опит да се oхарактеризира с един музикален стил като етно-пънк, диско или някакъв друг, не би бил много успешен.

Групата съществува от 1995 г. насам и досега има реализирани четири албума. Членовете й Пеце Николовски – кларинет, Бранислав Николов – вокал, китара, Пеце Трайковски – акордеон, Гоце Йовановски – бас, Славчо Йовев – барабани и Мариян Станик – перкусии, определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцувална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми.

Въпреки че Фолтин използват стандартни музикални елементи, техният подход при създаването на атмосфера е непредвидим и преди всичко оригинален в своята музикална идентичност на англо-македонски хибрид, сблъсък между Изтока и Запада.

Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на световни езици като испански, френски, румънски, португалски и други. Доста често музикантите работят по музика за театрални постановки, в които те са известни със създаването на околния звук.

Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Германия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, България, Унгария, Франция, Ливан.

През годините те печелят не една награда и смело крачат към върха, търсейки нови и интересни проекти.

Цената на билетите е 15 лв. онлайн и 20 лв. в деня на концерта в „Sofia Live Club” (без места).