Ден преди началото на "Калиакра Рок Фест 2008" организаторите на събитието изпратиха поредната доза подробности около чуждестранните гости, които ще посетят Каварна тази година:
 "Менъуор (Manowar), които се заканиха да запишат нов рекорд на "Калиакра Рок Фест 2008", днес пристигат в метъл столицата Каварна.

Преди да дойдат, Джоуи Димайо и компания се заканиха на родните фенове, че ще поставят поредния рекорд в България – за най-дълъг метъл концерт. "Кралете на Метъла" пристигат ден преди шоуто си на 5 юли, за да се насладят на невероятната рок атмосфера, която вече цари в града. Te ще направят и генерална репетиция с Оркестър и хор на Софийската филхармония, с които ще изпълнят няколко парчета в шоуто си.

Утре, за първи път в Каварна ще стъпи рок легендата Алис Купър (Alice Cooper), който реши точно от тук, на 6 юли да стартира тазгодишното си турне. В интервю за българската преса, броени дни преди пристигането си, той заяви, че ни е подготвил толкова силно шоу, че никой не би посмял да стъпи след него на сцената.

По всичко личи, че тази година ще бъдем свидетели на истинско рок състезание между титаните в световния рок, които ще забият от 5 до 7 юли в Каварна. Организаторите на мащабното събитие, споделиха, че барабаните за Слейър (Slayer) пристигат чак от Карлсруе, Германия. Техническите изисквания за тях са толкова високи, че никой на целия Балкански полуостров не е успял да ги покрие, което наложило специалния им трансфер от Карлсруе до Каварна. Носителите на цели две Грамита в категорията "Best Metal Performance", пристигат у нас в деня на концерта.

За първи път в България ще стъпят и шведите от Ин Флеймс (In Flames), които също се заканват да впечатлят родните фенове, дори и само като съпорт на Слейър на 7 юли."