Съществува голяма вероятност концертът на Дийп Пърпъл да бъде преместен от столичната зала "Фестивална" на стадион "Академик".

С този ход организаторите са решили да тушират набиращата все по-голяма сила истерия около шоуто на легендарната банда, което е на 1 ноември.

"Интересът към събитието е огромен, а вероятността да определим втора дата - на следващия или по-следващия ден, е минимална. От мениджмънта на Пърпъл дойде предложение за 8-и ноември, но пък тогава няма свободна зала в София, където групата да свири", съобщиха за "Май Саунд" от "Болкан Ентъртеймънт Къмпъни".

Билетите за шоуто отдавна са изчерпани до кочан.

Капацитетът на "Фестивална" е 7 500 души. Поради съображения за безопасност повече билети няма как да бъдат продавани. Напливът от желаещи да присъстват на концерта обаче не спира.

В България рокаджиите са по повод турнето, започнало през 2006  - "Rapture Of The Deep". Това бе и албумът бестселър, който преди 2 години върна състава в голямата игра. Дийп Пърпъл изживяха подобен ривайвъл през 1987 след издаването на проекта "Perfect Strangers".

На последното си турне групарите се движат с плейлистата от двойното им DVD, документиращо концертите им в Монтрьо (2006) и Лондон (2005).

То ще се продава и на входа преди българския гиг на именитите англичани. 

Групата пристига в деня на концерта в състав: Йън Гилън (вокал), Йън Пейс (барабани и перкусии), Роджър Глоувър (бас), Стийв Морз (китара), Дон Еъри (клавишни).
   
Концертът е по повод първия рожден ден на радио "Зи-Рок".