Титаните Металика (Mеtallica) са на корицата на новия брой на списание "Про-Рок", който е в продажба от 26 октомври.
 
През юли се навършиха 30 години от дебюта на някогашните младежи, зовящи себе си Metallica. 30 години по късно, през септември, излезе и Through The Never – 3D филмът на вече най-голямата метъл банда на планетата. Надали се нуждаем от повече поводи, за да сложим Metallica на поредната ни корица, мотивираха избора си от екипа на списанието. Освен върху историята около създаването на най-великия метъл дебют и 3D филма, ще се съсредоточим и върху фигурата на Cliff Burton – с цялото ни преклонение, но без митовете и легендите. Покрай такава годишнина нямаше как да минем и без класация – Топ 30 на дебютите в метъла. Класация, в която всички са победители. И така, дами и господа, времето настъпи – Kill Em All!

Още в броя:
From The Underground And Below
Мястото, където мракът поглъща светлината завинаги. Мястото, където по-страхливите или просто неопитните не трябва да стъпват. Място за самотници, неразбрани гении и социопати. Мястото, където споменаването на думите "мейджър" и "Билборд" се наказва със смърт. Мястото на тези, които никога не ще се къпят в слава и пари – тяхната съдба и проклятие...  В този брой Twilight Of The Gods, Protector, Empyrium, Repulsion, Blood Red Throne.

Както и Soulfly, Rush, Death Angel, A Day To Remember, Ayreon, Touche Amore, GWAR, Kataklysm, The Revolution Continues, The Safety Fire, Brutal Assaul (част 2)

Рубрики
Скенер – Bleeding Through
Историята на една обложка – Metallica – "Kill ‘Em All"
Историята на един класически албум – Dïamond Head – "Lightning To The Nations"
Произведено в България – Daily Noise Club, CORECOM, W.O.P.S.
Kamenitza Live – Alan Parsons Project, Paul Di’Annо, Dog Eat Dog, Orphaned Land
Macabra – Тъмно Про-Рок пространство, посветено на хорър жанра и контракултурата.
Addicted To – рубрика, посветена на хобита, мании, увлечения и други страсти, от които страдат музикантите. Ред е да представим Steve Vai и неговата страст към пчелите.
Born To Be Wild – най-забавните (и брутални) случаи на музиканти, които бият или биват набити от собствените си фенове.

Плакатите
Lemmy от Motorhead и една от най-емблематичните и зловещи обложки – тази на едноименния албум на Black Sabbath.

Както винаги много новини, ревюта, предстоящи албуми...