Мик Тейлър (Mick Taylor), бивш китарист на Ролинг Стоунс (Rolling Stones), обмисля да съди групата за неплатени роялтис (отчисления за авторски права).

Тейлър свири в Ролинг Стоунс от 1969 до 1974 и е заменен през 1975 от Рони Ууд.

Китаристът се оплака, че не бил получавал роялтис от 1982, когато групата сключи договор със „СиБиЕс”. Той каза, че вече съжалява, че не бил наел адвокат още на времето заради неизплатените суми.

„Трябваше да си взема адвокат. Вместо това аз ги наругах и ги попитах как така просто ще спрат да ми плащат”, казва Мик Тейлър в интервю за „Дейли Мейл”.

„Те всички знаят, че това не е правилно. Направо е отвратително. Те взимат всичките пари, а аз получавам аплодисменти и потупване по рамото.Опитах се да говоря с Мик Джагър няколко пъти, но разбрах, че няма да погледнат на мен сериозно, докато не си наема адвокат. Решили са, че нищо няма да предприема по въпроса”, оплака се китаристът.

Мик Тейлър обаче се закани, че ще постави въпроса официално. Китаристът претендира за авторски права от свиренето си в 6-е албума на бандата от този период и от съавторство на доста от песните в тях.