Четвъртият студиен албум на номинираната за "Грами" (Grammy) банда Paramore (Парамор) излиза официално на 9 април.

Музикантите разкриха подробности около техния очакван с огромно нетърпение едноименен следващ проект. "Paramore", който ще бъде издаден в каталога на Fueled By Ramen, е първият изцяло нов материал от повече от 3 години и е последовател на техния сертифициран със злато от RIAA албум "brand new eyes" (2009).

Дискът е продуциран от номинирания за Grammy Justin Meldal-Johnson, известен с работата си с такива разнообразни артисти като Beck, Nine Inch Nails, Tegan Аnd Sara и M83. Първият сингъл от "Paramore" е озаглавен "Now".

Певицата Hayley Williams (Хейли Уилямс), басистът Jeremy Davis и китаристът Taylor York – разкриха новината първо чрез съобщение публикувано на официалния сайт на бандата www.paramore.net.  

"Цялото създаване на този албум беше преоткриване на нас самите като банда и като приятели”, пише групата. “Това беше процес, който ни даде свободата да изследваме нови артистични територии и да се освободим като музиканти, певци и като хора също! Наистина, почувствахме, че най-добрият начин да го озаглавим е като му дадем нашето име. Този албум сме ние".

Бандата ще подкрепи излизането на "Paramore" с турне в Югоизточна Азия и Австралия. Обиколката ще включва дати в Тайланд, Малайзия и Филипините, както и участие на австралийския годишен фестивал Soundwave.

Последовател на сертифицирания с платина втори албум на групата "RIOT!" (2007) е "brand new eyes", който официално затвърждава Paramore като една от най-популярните и значими съвременни банди.

Продуциран от носителя на награда Grammy Rob Cavallo (Green Day, Kid Rock, My Chemical Romance) и ко-продуциран от бандата, проектът влиза в класацията за албуми Billboard 200 под № 2, регистрирайки най-големите продажби в първа седмица в историята на Fueled By Ramen до днес.  Записът също така се доказа като международен феномен, влизайки в чартовете за албуми под № 1 в Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство, както и под №2 в Мексико и №3 в Канада.

"brand new eyes" се радваше на възторжени отзиви и от страна на критиката, като Entertainment Weekly нарича "уверената" колекция "един рядък пънк албум, който не го е страх да се усмихне". Billboard заявява, че този диск бележи "пълноправното въвеждане на Paramore в елитната класа на рока". "Нещо повече от просто пънк-поп", заявява USA Today, а Spin обобщава всичко това най-добре, мигновено включвайки “brand new eyes” в своята селекция "30-те най-добри албума на 2009… до сега".

Подплатен със сензационните хит сингли “Ignorance”, “Brick By Boring Brick”  и “The Only Exception, “brand new eyes” беше избран за “Албум на годината” в анкетата Readers Poll ’09 на Alternative Press и застана на 2-ра позиция в собствената класация на списанието за най-добрите албуми на 2009. AP освен това обяви Williams за най-добър вокал на годината, а Spin посочи откриващото шоу от The PARAMORE Tour като един от 30-те най-големи концерти на 2009.

И с това признанията за бандата не свършват - Paramore бе обявена за любима рок банда за 2010 на People’s Choice Awards. "The Only Exception" получи номинация за Grammy за най-добро поп изпълнение на дуо или група с вокали, което се нарежда до предишната им номинация за престижните награди, тази за най-добър нов артист за 2008. В допълнение, хит сингълът на бандата "Decode” – включен в “Twilight—Original Motion Picture Soundtrack", бе номиниран за Grammy в категорията за най-добра песен, писана за филм, телевизия или друга визуална медия.

Албумът "Paramore" ще бъде на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.