Necronomicon (Германия), 3000 AD (Нова Зеландия) и Stonecast (Франция) ще свирят в столичния клуб Live & Loud на 19 април.

... Един епизод, който несъмнено ще остане в летописите на траш метъла, се развива в Германия през август 1984 година, когато четирима млади мъже – Фреди, Ларс Хонек, Юрген Велтин (Йоги) и Аксел  решават да създадат групата, предопределена да се превърне в култовата траш метъл банда на страната – Necronomicon.

Долавяйки градския характер и пънк корените, които правят групата толкова оригинална, и феновете и медиите приеха еднакво ентусиазирано дебютния албум "Necronomicon", който привлече вниманието на траш метъл сцената и не само спечели похвали за бандата, но и създаде солидните основи на фенска маса, която през годините остана вярна на музикантите. След втория албум "Apocalyptic Nightmare" (1987) интересът към състава продължи стремглаво да расте, като Южна Америка, Източна Европа, Скандинавия и Русия се утвърдиха като негови крепости. Хитовите сингли "Magic Forest", "Dark Land" и "Possessed Вy Evil" станаха в траш метъл класики и придобиха култов статут. Превърналият се в легендарен албум "Escalation" се изкачи до Топ 30 в гръцките рок класации.

"Screams" излезе през 1993 година, но Necronomicon получи тежък удар –  изгубиха цялата си техника при пожар, в който репетиционната им изгоря до основи. Все пак решителността на германците ги тласкаше напред и след демото "Possessed Again!" (2004) дойде приетият с хвалебствия пети диск "Construction Оf Evil". Възторжените отзиви за него бяха успокояващ балсам за раните на групата, която го видя как се изкачва до 6-то място в испанските класации. Феновете подивяха и молеха за още. "Revenge Оf Тhe Beast" се появи 2007 г. и за пръв път в историята си музикантите подписаха с чуждестранен лейбъл. След чудесните рецензии и медийния интерес, те излязоха от сянката на великите трашъри. Албумът се изкачи се до Топ 20 в няколко рок класации и продължи напред и нагоре, пленявайки много сърца по време на турнето в Европа и Русия. Дори най-суровите критици се съгласиха, че група, чиято фенска маса не само ѝ остава вярна, но и постоянно расте с нови млади попълнения, очевидно притежава свои характер и идентичност, с които изпъква сред всички останали.

Дългоочакваният албум "Invictus" (2012) предизвика доста раздвижване. Пресата сипе похвали, а проектът доказва, че званието "Thrash Cult" не е просто хубава бележка под линия. В диска ясно се очертават собственият почерк и уменията на Necronomicon от гледна точка на писането на песни, а плътният звук и безупречната продукция надминават всички очаквания. Осмата творба, озаглавена "Pathfinder... Between Heaven And Hell" (2015), завършва на 11-то място в списание Metal Hammer и е избрана за една от най-добрите метъл продукции на 2015-та в Южна Америка. През 2016-2017, музикантите предприемат турнето Total Metal Over Europe с концерти в Полша, Чехия, Словакия, Украйна, Румъния, Австрия, Унгария, България, Гърция и Германия

"Unleashed Bastards" излезе през септември 2018 година. Той е сред най-тежките и безкомпромисни албуми на формацията и намери място в Топ 10 класациите на редица реномирани световни медии. В обновения състав на групата, в който очакваме да я видим и тук, са не кой да е, а легендарният барабанист от Канада  Rik "Roundcat" Charron (екс-Exciter) и американският соло китарист Glen Shannon, свирил и с членове на Fates Warning, Pentagram и др.

По време на пандемията от Ковид беше записан и десетият албум "The Final Chapter", който беше издаден през март 2021 година. Това е нова глава в историята на групата – за първи път се сдоби с международни членове. Звукът леко се промени, но всеки може да познае типичния стил на Freddy.

https://youtu.be/hkq-Xks9CI8 

3000 AD е кросоувър/траш метъл трио от Крайстчърч, Нова Зеландия. Китаристът Sam Pryor, басистът Scott Austin и барабанистът Hellmore Bones формират групата, за да запазят страстта си към траш метъла, 80-тарския пънк и мрачните, дистопични и футуристични образи. Дебютният им албум "The Void" е записан в Холивуд, Калифорния, и миксиран от продуцента Clint Murphy, като е мастериран в емблематичното Sterling Sound студио в Ню Йорк.

https://youtu.be/LepotRkJ4nI 

Прогресът на Stonecast е константен - от скромното начало по улиците на Марсилия до сцената на чудовищния фестивал Sonisphere заедно с Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax през 2011 година. Вторият албум "Heroikos" (2013), намекна за предстоящата слава и с Rhino (екс-Manowar) зад барабаните, им донесе още по-голяма популярност и по-голямо признание от критиката. А "I Earther" (2019) е най-голямото им постижение досега. Едва когато всичко, което някога сме имали, е изпепелено, си спомняме за по-доброто си аз и започваме да се стремим към мечтите си отново. Този трагичен безкраен цикъл на неизбежно унищожение е историята на човечеството; и историята на великолепния трети албум на Stonecast. Звукът има спираща дъха дълбочина и текстура, до голяма степен подпомогнати от миксиращите умения на Roy Z (Sepultura, Judas Priest, Bruce Dickinson и др.), които разкриват пълния спектър от емоции, пресъздадени в тези невероятни песни.

https://youtu.be/mjfzgt6LWto 

Билети ще се продават в деня на събитието само на входа по 28 лева 

https://www.facebook.com/events/436084977490760/

Клуб Live & Loud е на улица "Позитано" 8