По повод 30 години от Star Wars: Episode VI Return Of The Jedi българските фенове на филма правят парти с много награди, тематични атракции и изненади.

Събитието, наречено May The Rock Be With You! ("Нека рокът бъде с теб") ще е в рок стилистика и ще се състои в столичния бар Rock It на 10 юни. Там ще бъдат излъчени и прочетени специални приветствия от изпълнителя на ролята на Боба Фет Jeremy Bulloch, и трибют- певеца и актьор от Сан Диего Jedi Elvis (Джедай Елвис). Джедай Елвис (Eric Cajiuat), който пее хитове на Елвис, но с пародийно променени текстове с теми от Star Wars ("Dark Side Ani", "Jabba Bring My Leia" и други), е обещал видео поздравление към родните фенове.

Джереми Бълок (който се оказа голям почитател на Димитър Бербатов), е подготвил писмено съобщение. Купонът обещава още междузвездна битка на рок кавъри на музика от сагата и вдъхновени от Star Wars парчета на Metallica, Nightwish, Bad Religion, Rage Against The Machine и много други. Ще има и  атрактивни награди с томбола, като оригинален шлем на Боба Фет, колекционерски DVD-та, колекционерски часовник, тениски и други. Изготвено е специално тематично меню с напитки, като Dark Side Daiquiri (дайкири от Тъмната страна на Силата), коктейл Принцеса Лея и Jawa beer (бира Джава).

Съпорт на събитието оказват българските фенове на Star Wars от Федерация Междузвездни войни България.

Повече за Джедай Елвис:

Website:  www.jedielvis.com
Facebook: www.facebook.com/jedielvis