Дългоочакваният нов албум на Мастодон (Mastodon) - "The Hunter", ще се появи официално в края на годината.

Дотогава може да нахраните ума си с една хапка от него – зверската обложка, направена от съвременния американски фолклорен артист AJ Fosik. Артът приковава вниманието и излъчва силата на всичко, което вече знаем, че можем да очакваме от бандата.

Ако все още не сте посетили www.adultswim.com/singles, за да свалите парчето "Deathbond" – неиздавана досега песен от звукозаписните сесии за "Crach The Skye", може да го направите. Парчето и и видеоклипът към него са част от 10-седмичната програма 2011 Adult Swim Singles Program

Това поразително и потенциално травмиращо кинематографично парче определено заслужава да се види, като всички предишни клипове на Мастодон, които по свой начин представляват великолепни зрелища.

Чисто нов дизайн за тениска, подобен на горепосочения образ, е вече на разположение за закупуване на официалния онлайн магазин на групата: www.mastodonrocks.com. Може да видите и десена In The Teeth.

Мастодон бяха в афиша на миналагодишното издание на Sofia Rocks, но отмениха изявите в цялата си европейска обиколка заради здравословни проблеми на китариста Bill Kelleher.

Повече информация за турнето и новини около идейните рокаджии - на:

www.mastodonrocks.com

"The Hunter" ще бъде на музикалния пазар у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.