Терънс Едуард Хол, фронтмен на знаменитата британската ска група Тhe Specials, почина на 63-годишна възраст, известиха членовете на бандата, без обаче да уточняват причината за смъртта на своя колега и приятел.

От съобщението им в социалните платформи става ясно, че той е прекарал кратко боледуване и сега всички са в шок от случилото се. "С голяма тъга съобщаваме за кончината след кратко боледуване на Тери, наш страхотен приятел, брат и един от най-брилянтните певци, автори на музика и текстове, която тази страна е дала. Тери беше прекрасен съпруг и баща, една от най-милите, забавни и оригинални души. Той слизаше от сцената след концертите с три думи –  "любов, любов, любов", пишат те в "Туитър".

Хол придоби популярност през 70-те години на миналия век като ярък представител на социално ангажираното течение "2 Tone" с антирасистки възгледи, критикуващо икономическата рецесия, обществения разпад и разделение.

Роденият в Ковънтри през 1959 година музикант започва своята кариера в местната група Squad, след което продължава в Coventry Automatics, които през 1979 г. променят името си на Тhe Specials.

Предвождани от основния композитор и кийбордист Джери Дамърс, колоритните музиканти се превърнаха в главена движеща сила на британското движение Two-Tone, заедно с формациите The Selectеr и Madness. The Specials постигат успех в английските класации със седем последователни сингъла в Топ 10, сред които "Ghost Town" и "Too Much Too Young".

Тери остава в музикалната история и като член на проектите Fun Boy Three и The Colourdield.

Снимка: Фейсбук