Фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011 няма да се състои, съобщиха неговите организатори.

Второто издание на събитието - с участието на Айрън Мейдън (Iron Maiden) (самолетът на Брус Дикинсън и Ко. на снимката), Слипнот (Slipknot), Алис Купър (Alice Cooper), Мастодон (Mastodon) и Апокалиптика (Apocalyptica), бе обявено за националния хиподрум в Банкя на 21 юни.

По този повод "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" изпратиха официална информация до медиите.

Съдържанието й - по-надолу:
 
Днес, 14 юни 2011, по независещи от "Болкън Ентъртейнмънт" причини и след инструкция от притежателя на лиценза за фестивала Sonisphere за територията на България, се обявява, че фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011, планиран за 21 юни 2011 на националния хиподрум Банкя, е отменен.
 
Пълната цена на билетите ще бъде възстановена на всички, закупили си такива, на касите на Eventim от утре, 15 юни 2011. Всеки може да получи съответната стойност на билета си в касата, от която той е закупен. Билетите, купени онлайн през www.eventim.bg, ще бъдат възстановявани в централния офис на Eventim на адрес София, улица "Доспат" №43. Всеки, който няма възможност да отиде до централния офис на компанията, може да напише имейл на адрес info@eventim.bg, за да получи повече информация за различните възможности за възстановяване на сумата. Краен срок за връщане на билетите 15 юли 2011.

"Болкън Ентъртейнмънт" се извинява на рок феновете за причиненото неудобство.