Датското пост пънк и инди рок трио Efterklang ще свири за първи път у нас в  столичния Sofia Live Club от 22. 00 ч. на 12 ноември.

Музикантите от Копенхаген обичат да експериментират, достигайки звучене, което ярко ги откроява от всички съвременни алтърнатив рок формации. Casper Clausen, Mads Brauer и Rasmus Stolberg постигат характерен, техен си саунд, обобщен в последния им, обвеян с мистерия и хипнотичност, албум - "Piramida".

Историята на бандата започва преди около 13 години, когато музикантите напускат малкия датски остров Алс и се местят в Копенхаген, където започват да експериментират с различни звуци и инструменти. Целта им е да излязат от общоприетата рамка на инди рока и да се опитат да създадат ново и уникално звучене.

Записите на "Piramida" започват през 2011, когато членовете на бандата предприемат 9-дневна експедиция до изоставен остров, разположен в Арктическия океанСвалбард, на чиято територия се намира изоставеният стар руски миньорски град, носещ името Пирамида. Той е дом на повече полярни мечки, отколко на хора, и е напълно изоставен в края на 90-те години.

Именно там рокаджиите започват да събират звуци, извлечени от различни предмети, помещения или просто уловени от мистичната северна атмосфера на мястото. Датчаните се сдобиват с около 1 000 различни звукови форми, които впоследствие инкорпорират в парчета от диска, а някои звуци дори са запазени като основа в композициите им.

Събитието е организирано от Кееn Acts и Sofia Live Club с подкрепата на My Beat  By Ballantine's.

Билети: в мрежата на Eventim на цена от 15 лева, на място - 20 лева.

https://www.facebook.com/events/530354470389265/