Първият ден от Sofia Rock Powered By Sonisphere 2010 ще бъде проследен с концертни репортажи в поредното издание на "Фрактура" довечера.

На сцената на Националния стадион "Васил Левски" тогава се случи историческо събитие - общо шоу на Г4: Металика (Мetallica), Слейър (Slayer), Антракс (Anthrax) и Мегадет (Мegadeth), което бе излъчвано и в киносалоните по света.

"Най-добрата в света публика е в София! Кой би си помислил, че събитие от този мащаб може да се случи в България? След като видите обаче енергията, която прелита между публиката и сцената и морето от почитатели, които пеят парчетата буквално дума по дума, ще разберете, че заразата Г4 се е превърнала в пандемия: нито една страна не е застрахована от силата на метъла", диви се Чарлс Стивънс за knac.com.

Пред камерите на Васко Катинчаров (на снимката) довечера ще застанaт организаторите на "Каварна Рок Фест" 2010, които ще разкрият финалните подробности около събитието.

В специализираното предаване за рок и метъл музика ще бъде направена премиера на новите клипове на As I Lay Dying, The Revenge Project и Константин Джамбазов.

Освен това ще си припомним какво каза Глен Бентън от Deicide при първото си гостуване в България.

Клипове и концертни песни на Доро (Doro), Праймъл Фиър (Primal Fear), Таря Турунен (Tarja Turunen), Killswitch Engage, Содом (Sodom), Корн (Korn), Destruction и Korpiklaani също ще намерят място в настоящото издание на шоуто.

Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия "Диема" в неделя от 24.00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00.30 ч.

Повече информация - на:

www. myspace.com/frakturashow

www.facebook.com "Фрактура"