Американското музикално онлайн издание "Лаудуайър" (LoudWire) определи най-добрите рок и хеви метъл изпълнители за 2012.

В две от основните категории призьорите бяха от едни и същи. Слаш (Slash) беше определен за най-добрия китарист за 2012. Виртуозът на китарата, чиито концерт в София наближава със страшна сила, победи в конкуренцията на Ким Тейл (Kim Thayil) от Саундгардън (Soundgarden) и Джим Рот (James "Jim“ Root) от Слипнот (Slipknot).


Фронтменът на Alter Bridge - Майлс Кенеди (Myles Kennedy), който се изявява като певец в последния проект на Слаш и когото очакваме и в София, беше обявен за вокалист на годината, побеждавайки Кори Тейлър (Corey Taylor) от Слипнот и звездата на Саундгардън - Крис Корнeл (Chris Cornell).


Ники Сикс (Nikki Sixx) от Мотли Крю (Motley Crue) е най-добрият басист на годината, а Вини Пол (Vinnie Paul) от Пантера (Pantera) получи наградата за най-добър барабанист.


Мерлин Менсън (Marilyn Manson) спечели приз за рок видео на годината заради песента "(No Reflection"), групата Три Дейс Грейс (Three Days Grace`s) беше отличена за рок песен на годината за "Chalk Outline".

Китаристът на Блек Сабат (Black Sabbath) Тони Айоми (Tony Iommi) (на снимката) беше обявен за рок титан на годината.