Рони Ууд (Ronnie Wood) поема собствено предаване по "Аbsolute Radio", информира "Гардиън".
 
Китаристът на Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) започва да води седмичното шоу за рок в онлайн изданието на медията - "Absolute Classic Rock", от 9 април.

Продуцент е независимата компания "Somethin' Else". Ако му се прииска, винаги може да изсвири и нещо на живо - Рони ще има подръка акустична китара, обясняват от екипа.

Музикантът ще подбира изпълненията за ефир. Тоест - ще си е сам музикален редактор. "Парчета, извиращи направо от сърцето", обявиха неговите намерения работодателите. Мелодиите обаче ще само подправки към случките от живота на рокаджията, с които той възнамерява да забавлява аудиторията.

Работата в радио не е рядкост сред известните - в ефир са се изявявали корифеи като Боб Дилън (Bob Dylan), Лу Рийд, Мориси.

Ууд e напоследък в центъра на медийния интерес заради битката си с пристрастяването към алкохола. Булевардната преса непрекъснато нищи и романа на музиканта с рускинята Екатерина Иванова, която е с 40 години по-млада от него.

Рони заряза съпругата си с Джо след 23 брак заради бившата сервитьорка.

Останалите членове на Ролинг Стоунс го отцепиха, порицавайки както връзката му с толкова по-млада от него, така и вопиянчването му. Мик Джагър и Кийт Ричардс дори заплашиха, че ще го отстранят евентуално от турнето по представяне на следващия албум на бандата.

Такъв - оказва се, ще има, въпреки твърденията на легендарните музиканти след всяко турне, че уж слизали от сцената.