Шестата черна магия не е толкова зле.

Има вкус на метал, звучи като крясък от Отвъдното и се чувства като нещо, което е по-добре да ти се е случило, отколкото да не ти се е случило и да те преследва в сънищата ти.

Шестата черна магия се появява тук и там, дърпа някой фас зад ъгъла в дъжда, после дърпа по някой при себе си и не пуска да се върнеш обратно. Long Evolio е прав, че мирише на сяра и на пламъци, но кой не би разменил този коктейл за безсмъртната му душа?

Финландското дуо Black Magic Six прилича повече на финландско дуло. Нямаш представа какво ще изстреля към теб и кога ще го изстреля, но със сигурност е залог, в който ще вкараш картата от ръкава. Група като тази едва ли може да намери да свири на по-добро място от Non Sleep Hostel , което не може да побере звука им и което снощи приюти хора, за които рок-ен-ролът е начин на живот, а не значка на дрехата. Двамата финландци са част от това, което мейнстриймът никога не може да има – музика под повърхността, която достига когато трябва, където трябва и се поддържа от необходимост да я има, а не от наложени тенденции. Дори когато мейнстриймът сам се задръсти от собственото си безсмислие, групи като Black Magic Six още ще са тук - в клубовете, в мазeтата, сред дима, сред пламъците, сред хората. Това е рок-ен-рол - правиш го, въпреки работата,  семейството, икономическата ситуация, международното положение. Просто защото е по- важно от нещата, които ти казват, че са важни.

Звукът на Black Magic Six е груб, силен и ужасен като нещо, което трябва да изпиеш в нощта преди началото на новата седмица. В тази банда всичко е силно - гласът на J-tan е много силен, барабаните на Lew Siffer са много силни, звукът им е толкова силен, че Дявола би си взел почивен ден от тях. Звучи като нещо, което можеш да слушаш, докато караш в насрещното. Звучи като безумно предизвикателство, което да приемеш в някой бар посреднощ. Звучи като нещо, което живее собствен живот в теб.

Не  е истина, че от малка Финландия е произлезло нещо толкова шумно, ръмжащо и неконтролируемо като Black Magic Six. В тази банда всичко е вповече.

И слава Богу, че  тия типове са само двама, иначе щяха да събарят сгради.