Scorpions e първата група, която се включва в третото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley.

Фестивалът в долината на виното ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 година. "Щастливи сме, че можем да започнем именно със Scorpions, които нямат нужда от представяне. Истински легенди на рок музиката, които за първи път в България ще изпълнят песни от последния си албум "Rock Believer" и, разбира се, всички класики, които всички ние знаем и пеем", споделят организаторите.

Ветераните продължават своето световно турне, с което освен новия им 19-и студиен албум, отбелязват и 50 години от дебюта "Lonesome Crow". "Rock Believer" групата за първи път записва с бившия барабанист на Mötorhead Mikkey Dee. "Записахме новия албум на живо заедно в една стая, както го правехме през 80-те", споделя вокалистът на бандата Klaus Meine, а китаристът и основател на състава Rudolf Schenker допълва: "Това да сме отново на турне с групата и да свирим пред хиляди хора, представяйки им новата ни музика, е нещо много специално в кариерите ни".

"Rock Believer" е записан в студиото на бандата в Хановер миналата година. По време на пандемията германците използват възможността да се съберат отново всички заедно и се посвещават на създаването на нова музика. "Албумът се доближава много до стила на албума ни DNA. Искахме да се върнем към същността на това, което ни определи в началото. Нямаме търпение да се качим отново на сцената и да се раздадем за нашите фенове като доброто старо време", призна фронтменът при анонсирането на диска. С големия си заряд "Rock Believer" носи истински прилив на адреналин на слушателя, което без съмнение е доказателство за нестихващата енергия на рок легендите и до днес. "Мисълта, че ще имаме възможността отново да се забавляваме всички заедно на сцената и ще се срещнем с феновете ни, ме кара да настръхна", добавя Rudolf Schenker. "Peacemaker", който бурно разпали вълнението на феновете, е много повече от просто водещ сингъл. Песента празнува неповторимото и енергично ДНК на групата и изгражда мост между вчера и утре. "Първото нещо, което ми дойде наум, пишейки текста на "Peacemaker", бе ключовата фраза – Peacemaker, peacemaker, Bury the undertaker. Просто игра на думи. Всеки ден умират толкова много хора - от COVID-19, опустошителни войни и жестоки престъпления. Това ме накара да се замисля, че гробарите нямат почивен ден. В един друг, по-добър свят, владее миротворецът. Това е картинката, която ми се прояви", разказва Klaus Meine.

Scorpions e рок група № 1 в Германия и една от най-важните рок банди в целия свят. Музикантите са продали над 120 милиона копия от албумите си, изнесли са над 5 000 концерта и са създатели на вечната класика "Wind Of Change", доминирала музикалните класации в целия свят, както и на хитовете "Rock You Like A Hurricane", "Still Loving You", "Send Me An Angel" и много други. Носители са на множество награди, имат звезда на Hollywood Rock Walk Оf Fame.

Тридневните пропуски за целия фестивал са на цена от 130 лева.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, "Технополис" и "Български пощи". Деца до 12 години влизат без билет.

Билетите ще запазят цените си до края на годината.
- 90 лева – еднодневен билет за 30 юни с хедлайнър Scorpions
- 130 лева – тридневен билет за целия фестивал

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley: https://midalidarerock.bg