Синдър Роуд е групата, която ще свири преди Кис на гига им в България.

Младите музиканти, подгрявали концертите на Крис Доутри, свири модерен метъл рок с олд скул чувствителност и осемдесетарски китарни рифове.

Още като деца Майк Руко и Крис Шукоски заформят бандата и я кръщават на улицата, на която живеят. Скоро започват да правят турнета като училищна група.

„Понякога се случваше да правим по шест концерта на седмица. Свирехме в училища, клубове, университети, партита и където можем. А след това си доспивахме в час”, разказва вокалистът Майк.

Амбициозните младежи привличат вниманието на мениджмънта на канадците Никълбек. Синдър Роуд влизат в студио с продуцента Марти Фредриксен (работил с Аеросмит, Деф Лепард, Ози Осбърн) и през юни 2007 се ражда дебютният им албум Superhuman.

Предстои да презентират песните от него и пред българската публика на шоуто - на 16 май на столичния стадион "Академик". То е част от концертите, обединени под наслова "A Summer To Remember", организирани от "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни".

„Хората ходят на рок концерти, за да се забавляват. Те не искат да слушат повече за политика и да се депресират като смачкани фланелки. И ние трябва да променим това. Помните ли концертите на големите стадиони? Дните на пиро ефектите, ярките светлини, рампи и всички онези луди неща? Хората искат това да се върне!”, допълват от Синдър Роуд.

Нашите Конкурент пък ще свирят преди Синдър Роуд.