Brazznaria се нарича актуалният проект на родната поморийска легенда Янко Бръснаря, който ще представи своя солов албум "Juzz For You" в столичния клуб Mixtape 5 на 19 май.

Единадесетте нови парчета ще прозвучат премиерно, но в репертоара за вечерта са и хитове на групите The Pomorians и Artery, с които свързваме името на музиканта. "Brazznaria е игра на думи – с двете Z-та от brazz секцията, която за първи път използвам в новия албум, от ZZ Top, от бззз бззз – машинката за татуиране, от бзз – бръсненето, от Brazzers...", разказва Янко.

"Juzz For You" е съставен от стари песни на Artery, записани през 90-те, които по различни причини не се влезли в албумите на Artery или The Pomorians. "Дойде един момент, когато исках да ги махна от главата си, да ги изчистя, да затворя тази книга и да започна наново, защото съм написал още стотици нови текстове, рифове и парчета, обаче не мога да продължа нататък", не крие Бръснаря. Вдъхновен от идеята да продължи напред, той започва да събира старателно пазените през годините "ферментирали" парчета, които нарича "leftovers".

"Модернизирах всичко и го обнових през призмата на сегашната си реалност и опита, който съм придобил през годините", пояснява музикантът. Записите стартират в Бургас, а след това продължават във Франция в студиото на Давид Тузо, където работи с френската банда SRD, която пък го вдъхновява да вкара брас секция. Файловете заминават към Ел Ей и попадат в ръцете на Шори – известен композитор, работещ във филмовата индустрия.

Клайд се запознахме в Амстердам, на 11 години беше, идваше да му давам уроци, а на 13 вече беше в Artery и записа с нас няколко сола в "Balkan Underground". За следващия албум, "Newtopia", откъдето е "Control", беше напълно вътре в бандата", разкрива Янко.

Mixtape 5 ще отвори в 21.00 ч.

Билети: 10 лв., на вход - 12 лв. (при останала наличност)

18+

*Клубът не работи с резервации

**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe