Любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението за съвместната ни игра този път е на Петър Хераков, писател, журналист и отявлен меломан, на когото дължим появата на "Всички обичат Сиатъл" ("Everybody Loves Our Town") (изд. "Симолини"), първата книга изцяло за гръндж направлението, преведена на български. Както е известно, Марк Ярм е автор на увлекателното четиво.

Един от вас получава уникалния шанс да се сдобие с екземпляр от луксозната творба, чийто тираж е изчерпан. Името на късметлията ще бъде изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:
 
Откъде идва името на митичния лейбъл Sub Pop?

Очакваме на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Seattle

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 01.00 ч. на 8 май, сряда.

Успех на всички!*

"Марк Ярм е създал Евангелието на грънджа. Четиво, съживяващо белезите по тези от нас, които все още имат замъглени спомени от онази ера", възторгва се знаменитият американски журналист, писател и есеист Чък Паланюк.

"Това е книга за грънджа. Дума, която е мразена, но и добре използвана от много хора от Сиатъл. Ще прочетете думите на над 250 музиканти, продуценти, мениджъри, директори на звукозаписни компании, журналисти, публицисти, собственици на клубове и роудита. Хора, които са участници и свидетели в забележителна епоха в рок-ен-рола. Надявам се, че техните истории – глупави, забавни, дълбоки и шокиращи – ще окажат същото емоционално въздействие върху вас, каквото оказаха върху мен", споделя Марк Ярм.

"Всички обичат Сиатъл" е първата книга за грънджа, която излиза на български. Авторът Марк Ярм (няма нищо общо с Марк Арм от колосите Мъдхъни) отделя три години за интервюта и срещи с всички замесени, за да разкаже цялата история: основаването на банди като Саундгардън и Meлвинс, смъртта на Андрю Ууд, колосалния успех на Nirvana и Pearl Jam, медийният балон, самоубийството на Кърт Кобейн, тъжните последни години на Лейн Стейли и слизането на жанра от голямата сцена. Ярм влага много любов и резултатът е забележителен: истински, интимен и епичен.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.