Кой сега е N 1 в САЩ?

Стоун Темпъл Пайлътс (Stone Temple Pilots)!

Едноименният албум на удостоената с "Грами" ("Grammy")  банда, който излиза след почти десетгодишно мълание, оглави класацията на "Billboard" за рок албум. Освен в нея, групата е на първо място и в чартовете за алтернативен и хард рок проект.

"Stone Temple Pilots" се приема повече от възторжено от критиката и от пресата като цяло. Фронтменът на групата Скот Уейлънд е на корицата на последното издание на „Spin”, описващо диска като „агресивен със силни мелодични припеви и нотка на носталгия”. Колегията на "USA Today" също е ласкава към албума: „характерният за бандата микс от ярък рок с блус елементи и глем гръндж и звученето на Скот Уейлънд”, а редакторите на "Rolling Stone" коментират - „умели музикални мотиви в стил Лед Цепелин на Dean DeLeo, гърлени припеви и страхотни, неочаквани проблясъци от яркия почерк на Битълс".

Сред едни от най-впечатляващите парчета е пилотният сингъл „Between The Lines”. Песента се утвърди в рок класациите, като се задържа четири седмици на върха на радиочарта за мейнстрийм рок и три в тази за модерен рок. Видеото към парчето, както и ексклузивни кадри зад кулисите, можат да бъдат видяни официалния сайт на групата - www.stonetemplepilots.com.
 
Доминираща сила в рок музиката още от 90-е години, Стоун Темпъл Пайлътс се утвърдиха като една от най-успелите и иконични групи на своето поколение с 15 "Топ 10" сингъла в "Billboard", 6 от които достигнаха N 1, както и албуми, продадени в над 35 милиона копия в световен мащаб.

"Atlantic Records" вече обяви детайли около предстоящото северноамериканско турне на бандата, което ще стартира от Денвър, Колорадо, в прословутия "Red Rocks Amphitheatre", и ще продължи до началото на септември. Специално участие в обиколката на групата ще вземат и Cage Тhe Elephant.

Бандата планира изяви и в няколко северноамерикански фестивала – ежегодния канадски "Rock On The Range" (7 август), "Arizona Fall Frenzy", насрочен за 17 септември, както и фестивала "Rock’N Rev" в Южна Дакота, който ще се състои на 11 август.

Албумът "Stone Temple Pilots" излиза на българския музикален пазар благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".