Страторавиус (Stratovarius) са създали парчетата за новия си албум "Polaris" в провинцията.

Той е измислен и записан при пълно усоматение на цялата банда още в края на миналата година, въпреки че се появи на музикалния пазар през май 2009. Членовете на групата дружно се изнесли в малка селска къщичка, далеч от всички и от всичко, и при пълен релакс, смях и свобода родили песните, според признанията на барабаниста им Jörg Michael.

Това е и първият техен проект след напускането на китариста Timo Tolkki, възлов за групата досега.

Финландската банда пристига за първия си концерт в България в състав: Timo Kotipelto (вокали), Matias Kupiainen (китара), Lauri Porra (бас), Jörg Michael (ударни) и Jens Johansson (кийборд).

Както MySound.bg извести, шоуто им е в столичната зала "Христо Ботев" на 24 януари 2010.
 
Освен най-новите парчета, които според вокалиста Timo Kotipelto са “позитивни и изпълнени с енергия”, бандата е приготвила и по нещо от албумите “Twilight Symphony” и “Dreamspace".

Настоящето турне на Стратовариус премина през Мексико, Аржентина, Чили и Бразилия, а в Япония групата зарадва хилядите си фенове с цели три суперуспешни изяви.

Билети за софийското шоу се продават Ticketstream.bg, в магазините на "Office1Superstore", "М-Тел", "М-Свят" и в Билетен център, НДК, по 30 лв., а в деня на събитието ще вървят по 35 лв.


Все още обаче могат да бъдат намерени пропуски на промоционална цена 25 лв., припомнят организаторите от "Loud Concerts".