Съвместен концерт на Ildaruni (Pagan/Black Metal, Армения) и родните Historian (Black/Death Metal) предстои в столичния клуб Live & Loud на 22 септември.

Ildaruni е блек метъл група от Ереван, Армения. Тя се появява, изплувайки като яростна сила от дълбините на арменската ъндърграунд метъл сцена, през 2016 година. Смесва древни фолклорни мелодии и традиционен блек метъл, изпълнени с изпепеляваща агресия и хаотични преходи.

Лиричните теми изследват и разкриват по-малко известни аспекти на езическите времена чрез когнитивните машинации на една отминала епоха.

Facebook: https://www.facebook.com/Ildaruni
Instagram: https://www.instagram.com/ildaruni/
Bandcamp: https://ildaruni.bandcamp.com/

Идеята за Historian се ражда като солов проект по време на блек метъл конкурса на музикалния форум metal-archives. През 2013 г. е записано първото EP. През 2017 г. съставът на Historian е попълнен, като включва членове на Inspell, Axecutor, hereAndNow и Primitive Angel Gospoden. Първият албум "Scroll – I" е издаден на 13 септември 2018 г. Той беше представен в същия ден на концерта на Батюшка, на който Historian беше подгряваща група.

Historian свирят на много концерти с Батюшка, Goatwhore, Stormcrow, Groza, Kosmoginia, Lucifer's Child, Shadowmass, Infernal Storm и много други. Работата по втория дългосвирещ албум е почти завършена.  

Повече от 50 минути блек-дет метъл във вените на Dissection, Unanimated,Necrophobic, Naglfar, Dark Funeral + Historian.

https://www.facebook.com/Historianblackmetal
https://historianmetal.bandcamp.com/releases

Билети на цена от 15 лв. ще се продават в деня на събитието само на входа на клуба.

Линк към събитието във Фейсбук: 

https://www.facebook.com/events/8196769480361592

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.