Надявам се думата "урок" да не остави погрешно впечатление у никого, макар и да пресъздаде пред нас последните стотина години от музикалната история на света.

Концертът на френската формация The Dynamics в "Sofia Live Club" снощи  беше всичко друго, но не и тих, скучен или статичен. Точно напротив - от първото парче - чак до края на предългия бис помещението се тресеше от танци. Групата, известна главно с кавърите си на любими парчета като "Whole Lotta Love" (където писъкът на китарите беше заместен от сола на мелодика), "Seven Nation Army", "Fever" и десетки други, не изневери на стила си.

Гласищата Стиви Леви, Мистър Дей и камерунката Мунам преживяваха всяка нота от чуждите песни като своя собствена.

А пък двамата диджеи - Флаб Мастър Флаб и Юн Матсуока, ту ни обстрелваха с унищожителни бийтове, ту нежно ни носеха по вълните на дъб хармонии или ни мятаха в поредния сочен фънк. Освен с интерпретациите си на легендарни парчета, The Dynamics зарадваха посетителите и с няколко собствени песни от бъдещия си албум, а гласът на Мунам няма скоро да бъде забравен.

Вечерта приключи с изненада!

Бисът, изпросен с неистови крясъци от публиката, започна с нежните звуци на мандолина, която някак се беше озовала между пръстите на Флаб Мастър Флаб.

Последваха още 4-5 парчета, между които и "Fever", подхванато от всички в клуба.