Асът на саксофона - Пол Карлон (Paul Carlon) (http://www.paulcarlonmusic.com)  е специален гост в пловдивския клуб "Алкохол" от 21 ч. днес.

Именитият нюйоркчанин ще се изяви c Трифон Димитров (NY/БГ) - контрабас (http://www.myspace.com/trifondimitrov), Венцислав Благоев (БлГ) - тромпет, флигорна, океански раковини (http://www.ventzijazz.com) и Димитър Димитров (София, България) - барабани.

Вход 7 лв.

За всичко е виновен училищният автобус.

Ако четвъртокласникът Пол Карлон можеше лесно да се качва на него с виолончелото си, щеше да е струнен музикант сега. Година по-късно съучастник става и радиото - не е известно точно коя станция е слушал, но по-важното е, че е избрал да свири на саксофон.

Великолепният джазмен и композитор ще изнесе четири концерта в България. Първият от тях е в Пловдив, следват Хасково, Велико Търново и София. Турнето му е по покана на Американското посолство, което активно работи за популяризиране на джаза и съвременните достижения на знакови изпълнители.

Магистър по Английска литература, Карлон с лекота овладява и изкуството на джаза. Кариерата му започва с изтощителни джемсешъни всяка нощ в меката на нюйоркския джаз - клуба Small’s, където има възможност да свири с утвърдени имена като Tommy Turrentine, Frank Hewitt и Jimmy Lovelace. Пол се насочва към афро-кубинската и бразилската музика в средата на 90-е. Очарован от латино и уърлд стиловете, той създава собствен музикален почерк и композиции, които са визитна картичка на групите му Paul Carlon Octet и Grupo los Santos. Активно работи и с Макс Полак, чиято оригинална концепция Rumba Tap слива афро-кубинската музика и танци, американския джаз, представя човешкото тяло като перкусионен инструмент и степ танците в органична музикална-сценична сплав.

Концертирал из целия свят, в Ню Йорк Пол Карлон се среща с талантливия български контрабасист Трифон Димитров, с когото поставя началото на интересно сътрудничество. Макар че над 10 години Трифон работи в Щатите и свири с най-добрите бендове за ирландска музика, той е един от високо ценените и у нас джазмени.

Името му естествено се свърза с Венцислав Благоев (вляво на плаката) и Димитър Димитров и заради фантастичния концерт "Поезия за два тромпета иприятели ", който изнесоха на "Пловдивски джаз вечери" 2009 в партньорство с петкратния носител на "Грами" (Grammy) за джаз Ранди Брекър.

"Алкохол" e на улица "Лейди Странгфорд" 5.