Така обявеният концерт на американците Слейър (Slayer) (на снимката) ще се състои не в парка на летище София, а в столичната зала "Фестивална", изветиха организаторите на събитието EventEase.

Както MySound.bg вече писа, пионерите на траша пристигат за последното си шоу в Бъглария като част от своето прощално турне Final World Tour на 11 юли, четвъртък.

Локацията е променена поради значителните валежи на 9 и 10 юли, които се дължат на силен фронт, обхванал цялата страна. Изграждането на сцената и цялата мащабна продукция е изложено на голям риск, като заедно с това са създадени предпоставки за голямо забавяне в началния час на събитието. С оглед създалата се ситуация с неблагоприятната метеорологична прогноза и опитът, който както самите Слейър, така и промоутърите имат с терените на парка, организаторите и мениджмънтът на знаменитите гости взеха решение концертът да бъде преместен на закрито във "Фестивална". Всички билети важат без презаверка.

Добре познатата на меломаните зала се намира в квартал "Гео Милев", на ул. "Манастирска" 35. Съоръжението отвори врати под новото име "Асикс арена" в края на 2017 година след цялостен ремонт. Част от реновирането  се състои в добро климатизиране; изцяло подменени трибуни и добавени нови седалки; повече и чисто нови тоалетни и други удобства. До "Фестивална" се стига с автобус на градския транспорт с № 72, като залата може да бъде достигната лесно пеша от бившия хотел "Плиска" на "Цариградко шосе", което е комуникативно място и предлага многобройни възможности за предвижване. Организаторите препоръчват предварително да се информирате за наличието на паркоместа в района, както и за условията за ползването им.

Официално афтърпарти след концерта със специалното участие на Сатирикон (Satyricon) предстои в градската джунгла на парти център Grindhouse Skate Club. Възможно е присъствието и на други ВИП лица. Клубът се намира в скътан в зеленина парк и предлага както задължителното разнообразие от напитки, така и храна, приготвена на място от майстори на бургерите. Адресът на заведението e булевард "Цариградско шосе" 73 (зад зала "Универсиада"). Всички са поканени. Присъстващите ще могат да се срещнат със Сатирикон и да продължат да куфеят с парчетата на Слейър и друга качествена музика, подбрана с нюх от уважаваната в средите познавачка на тежките стилове Анжела Александрова - Abigail La Fey.  Входът свободен.

Програмата за концерта е както следва:

18.30 ч. – отваряне на врати и допускане само на хора, притежаващи билети тип приоритетни и front of stage

19.00 ч. – отваряне на врати за всички със стандартни билети

20.15 ч. – 21.30 часа – Сатирикон

22.00 ч. – Слейър

Веднъж влезли, гостите нямат право да напускат залата. Ако все пак го сторят, няма да бъдат допускани обратно.

Категорично се забранява внасянето на фотоапарати със сменяеми обективи и професионална техника за аудиo- и видеозаснемане.

Забранява се внасянето на обемисти раници и чанти с размер, надвишаващ 40x 42 см. На място, пред залата ще бъде обособена отделна зона за проверка и съхранение на личен багаж извън тези размери. На разположение ще е и гардероб срещу заплащане.

Не се допуска влизането на лица във видимо нетрезво състояние, както и на такива под въздействие на опиати и наркотични вещества.

Не се допуска внасянето на чадъри и остри опасни предмети като ножове и други., както и на бутилки и стъклени предмети.

Забранява се внасянето на оръжие, взривни материали и запалителни вещества.

Забранява се внасянето на всякакви храни и напитки.

Пушенето на всякакъв вид тютюневи изделия в залата е строго забранено, включително и ползването на елeктронни цигари.

Лица под 18 години трябва да бъдат с пълнолетен придружител.

Деца до 12 години влизат без билет, но с придружител и декларация, която ще им бъде дадена за попълване на място.

Препоръчително е хората, които ще доведат малки деца, да се настанят на трибуните в залата.

Ако правилата за приятно и безопасно изкарване на концерта не бъдат спазени, охранителите ще изведат нарушителите извън залата, без сумата, платена за билета, да бъде възстановена.

Последни пропуски за последния концерт на Слейър в България със специални гости Сатирикон могат да бъдат закупени по следните начини:

Онлайн: от http://bit.ly/SlayerBulgaria (от системата на PaySera)

На каса: само от магазин "На тъмно" (ул. "Иван Вазов" 13, София)

В системата на Ticketportal.bg и техните каси в цяла БългарияОМВ, Booktrading, НДК и зала "Арена Армеец".

Билети на място също ще се продават на цени от 95 лева за редовен пас и 120 лева  за приоритетен достъп и зона пред сцената.