След 54 години в музикалния бизнес, Uriah Heep се радват на огромна популярност у нас.

Mick Box и колегите му от групата издадоха вечни хард рок класики - "July Morning", "Easy Livin’", "Free Me", "No Place To Run", "Wizard", "Gypsy" и "Lady In Black", да припомним само по-известните.

Uriah Heep завърши турнето си по случай своята 50-годишнина към края на 2022 г. и това пътуване през десетилетията рок музика беше впечатляващо преживяване както за групата, така и за феновете. В същото време рокаджиите се фокусираха върху нов материал, защото след 50 години нищо не е приключило за Mick Box и неговите колеги. Напротив. Uriah Heep изживява нов блясък в кариерата си, имайки предвид не само споменатото турне, но и техния 25-ти студиен албум "Chaos & Colour" ("Хаос и цвят") от януари 2023 г., може би най-доброто от тях за последните години.

Те започват да работят върху него по време на пандемията, когато светът е затворен и музиката е ограничена до Zoom джемове и сесии с дистанционни записи. Вдъхновени от тази странен и хаотичен период, Uriah Heep ни представят разочарованието си във впечатляващо съчетание от класически хард и прогресив рок, допълнено със сложни хармонии и със запазената марка на групата – мощното присъствие на клавишните инструменти.

Записите се състоят в лондонското студио Chapel през лятото на 2021 година, когато ограниченията са премахнати, като отново работят с продуцента Jay Ruston, основна фигура в света на рока и метъла, познат ни от работата си с Anthrax и Corey Taylor. В списъка с участници виждаме и певеца Jeff Scott Soto. Сред темите в "Chaos & Colour" се открояват любовта, поривът към светлото начало и позитивният подход към проблемите.

Китаристът Mick Box заявява: "Бяхме в хаотични времена, когато бяхме затворени, турнетата ни бяха отменени, бизнесът на много хора се разпадаше  - в такъв хаос беше хвърлен светът. Доколкото можех да усетя, единственото, което хората имаха като живителен цвят, беше музиката. Тя помогна на мнозина да преминат през онези трудни години, използвайки живителната сила и мощ, които притежава музиката, за да направи лошите времена не чак толкова лоши. Същевременно ние сме група с фантастично наследство и за да продължим тази традиция, беше жизнено важно да записваме в студио, като всички заедно да свирим едновременно. Jay Ruston разбра това и извади най-доброто от нас като група и като отделни изпълнители, като същевременно ни осигури невероятна звукова среда".

Сергей Шишов ще представи "Chaos & Colour" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 13 май, след новините от 22.00 ч.