Айрън Мейдън (Iron Maiden) обявиха премиерата на режисьорската версия на видеото към заглавното парче от новия им албум - "The Final Frontier" на
www.ironmaiden.com!

Проектът ще излезе официално на 16 август.

Кадрите са към отварящата композиция в новия материал, чието пълно име е "Satellite 15… The Final Frontier". Клипът, който може да се гледа сега на www.ironmaiden.com, е продуциран от компанията, носител на много награди - "Darkside Animation Films". Творческият тим се състои от аниматори, създали ефектите за много филми, включително "Изгубени в космоса", "Гладиатор" и "Блек Хоук Даун". Сцанарият е написан от режисьора на "BBC" радио версията на "Пътеводител на галактическия стопаджия", а лайв екшънът е координиран и режисиран от "Nick Scott Studios".

След неуморна работа, екипът на "Darkside" е разработил съвършено нова технология, с която да даде живот на талисмана на бандата - Eди, в неговото ново извънземно превъплъщение. Общо 141 кадъра са комбинирани в лайв екшън с CGI, както и 3D анимация, а резултатът е пълни пет минути зрелище, или над седем хиляди кадъра, всеки от които е рендван по около час и половина!

Интересно е още, че част от материала е сниман в "Rendlesham Forest", Южна Англия -  местност, за която няколко пъти е имало сигнали за неидентифицирани светлини и кацане на непознати обекти...

Албумът "The Final Frontier", който включва 10 трака (пълният лист по-долу), в това число "El Dorado" (което парче бе представено за безплатен даунлоуд през юни за радост на милионите фенове), е цели 76 минути суперздрав метъл!

Дискът ще излезе на 16 август и в България - на музикалния пазар чрез "Анимато Мюзик"/ "EMI". Поръчайте сега на специална цена тук: www.animatomusic.com, за да сте сред първите, които ще получат албума в деня на неговата премиера.

Продукцията ще има уникална лимитирана версия- "Limited Edition Collectors "Mission Edition" с достъп до бонус съдържание, включително режисьорската версия на новото видео, интервю, уолпейпъри, снимки и ексклузивната игра "Mission II: Rescue & Revenge".

Пълният траклист на албума (76:35 минути):

"The Final Frontier"

1. Satellite 15.....The Final Frontier   8:40
2. El Dorado   6:49
3. Mother Of Mercy   5:20
4. Coming Home   5:52
5. The Alchemist   4:29
6. Isle Of Avalon   9:06
7. Starblind   7:48
8. The Talisman    9:03
9. The Man Who Would Be King  8:28
10. When The Wild Wind Blows    10:59

Още - на:

www.facebook.com/animatomusic

www.twitter.com/animatomusic