Първият концерт на знаменитата група Виолетов генерал във Фабрика Автономия предстои от 20.00 ч. на 21 декември, петък.
 Присъстващите ще се потопят в бездната от дарк уейв, индъстриъл, нойз и сайкъделик ъндърграунд, която превърна проекта в култов. На събитието ще бъдат представени и нови парчета. 

Виолетов генерал е създадена през 1989 година от шестима музиканти. Скоро след първите концерти остават само двама – Емил Вълев и Евгени Генчев.
Виолетов генерал е една от водещите авангардни формации от ню уейв вълната. Саундът ѝ е сходен със стила на Нова генерация, Мъртви поети и Абсолютно начинаещи - дарк и ню уейв с меланхолично звучене. Същевременно се различава от тях със силно присъствие на пост пънк и индъстриъл елементи. В периода 1989-1994 групата е много активна – за пет години има над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия и Австрия. Издава 3 албума и една компилация. През 1994 година се разпада, а Емил Вълев започва да работи с Росен Даскалов – "Тийчъра" в Охолен живот.
През 2012 година Емил Вълев под името Виолетов генерал участва в концерта "Улица Нов живот" в памет на Димитър Воев.  Към момента съставът е Емил Вълев и Сибила Серафим. Вход: свободно дарение.