50-годишният Вивиън Кембъл (Vivian Campbell), китаристът от популярната хардрок група Def Leppard, заяви на официалната страница на групата, че е болен от рак.

Музикантът оповести в понеделник, че има лимфома на Ходжкин и е провел курс химиотерапия в продължение на два месеца. Остават му още четири.

"Късметлия съм, че ракът ме алармира чрез кашлица, която не искаше да си отиде. Как иначе щях да разбера? Пробвах всички възможни инхалатори и накрая след един определен преглед, разбрах, че всъщност имам тумор", разказва Вивиан.

"Споделям всичко това, защото искам да знаете, че въпреки рака и химиотерапията, аз и аеродинамичната ми прическа (разбирайте без коса) ще участваме в тазгодишното турне на групата. Не искам никой да е шокиран от външния ми вид. Всичките ми роднини, приятели, познати ме подкрепят адски много и нямам търпение да започне едно лято, изпълнено с много концерти", казва още китаристът.

Първият концерт ветераните е в афиша на рокфестивала Hellfest на 21 юни във Франция. След това следва гастрол на бандата в Канандайгуа, щата Ню Йорк, на 17 юли.

Освен с настоящия си състав, Кембъл е свирил с  Дио (Dio) и Тин Лизи (Thin Lizzy).