Водещата гръцка пауър прогметъл група Fortress Unred Siege и родната банда Time Jugglers ще свирят в столичния клуб Live & Loud на 23 ноември.

Сформирани в средата на 90-те години, Fortress Unred Siege от Атина представят пауър прогметъл, съчетаващ традиционен хеви метъл с техничен и мелодичен пауър метъл. След като издават дебютното си самостоятелно мини-CD през 1996 г., музикантите са сред първите гръцки групи, които някога са свирили прогресив пауър метъл. Оттогава досега те са издали пълнометражите албуми "The Mortal Flesh Оf Love" (2011), "Phoenix Rising" (2014) "Atlantis" (2020).

По време на пандемията бандата започва да репетира новия материал и съответно през лятото на 2021 г. влиза отново в Devasoundz Studios с Fotis Benardo като продуцент, за да запише новия албум "Envy". С този диск в арсенала си, в края на 2022 г. групата подписва нов договор за няколко плочи с ROAR! Rock Оf Angels Records, сделка, която гарантира професионалната  ѝ перспектива през годините. "Envy" - най-мощното им издание досега, предлага модерен пауър метъл, без да губи връзката си с миналото. Лирическият фон предлага голямо разнообразие, занимавайки се със социални, исторически, научно-фантастични и митологични теми. Оригинална картина-шедьовър на Ioannis Koutrikas отново украсява обложката на актуалния запис, функционирайки като алегория на завистта - женска красота с рога. След като споделиха сцената с  Accept, Helloween, Epica, Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black и др. и изнесоха няколко концерта и фестивала, гърците в момента са в процес на организиране на възможно най-много концерти както на местно ниво, така и в чужбина. Лиричното пауър прогметъл приключение продължава...

видео: https://www.youtube.com/watch?v=ttHI5A8je7k&ab_channel=ROAR%21ROCKOFANGELSRECORDS

Гости на концерта от родна страна ще са Time Jugglers. Бандата се събира през 2016 година. Има два албума и едно EP, а третият албум се очаква догодина, като този и EP-то са записани в Германия. Свирили са на различни концерти у нас и чужбина с местни банди. Подгрявали са за Б.Т.Р, P.I.F, Обратен ефект, Фактор, Васко Кръпката, No More Many More и други. През 2021 година издават сингъла "Spineless" с участието на Светлана Близнакова от Sevi, който се задържа в класацията на Raynaers Top 30 по радио Z-Rock 13 седмици. Песента "Hot Fire" от дебютния албум "Stories In Time" е включена в компилация на Classic Rock Magazine.

видео: https://www.youtube.com/watch?v=yEKfDnmlZjE&ab_channel=TimeJugglers

Билети ще се продават в деня на събитието само на входа на клуба на цена 20 лева.

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Подробности - в страницата на събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/725935822689371