АСТА – началото на края?


АСТА – началото на края?

4358

Едноименният дебют на една от най-идейните и модерни български метъл банди - Троут Фистинг (Throat Fisting) (2010), може да бъде чут онлайн вече.  

В разгара на световни дискусии за авторски права, споделяне на музика и безумната идея, че някой може да ограничи пиратството в интернет, решихме да предоставим дебютния си албум за слушане онлайн в инфраструктурата на Bandcamp. Повече около година след като го издадохме, вярваме, че има предостатъчно хора, които да го чуят. Макар да сме почитатели основно музиката да се разпространява чрез физически носители, редно е да имаме и дигитална версия на нашия дебют, особено предвид, че активно действаме по нов материал, който се надяваме да реализираме (физически и дигитално) през лятото на 2012, обясняват момчетата в нарочно обръщение към медиите.

Албумът е достъпен на:

http://throatfisting.bandcamp.com

"АСТА – началото на края?" - това е акцентът в "Темата на Нова" от 19.30 ч. днес.

Идва ли краят на свободата ни в интернет? Този въпрос скандализира целия цивилизован свят през последните седмици. С тайни дискусии в японската столица Токио едни хора подписаха международното споразумение ACTA, с което мрежата предстои да се превърне в един голям "Биг Брадър". Потребителите ще бъдат преследвани, интернет доставчиците ще влязат в ролята на разследващи органи. Опаковано като комплекс от мерки за борба с ментетата в името на авторското право, споразумението ще засегне най-вече всички нас, хората, които всеки ден черпим информация в световното интернет пространство. Актът позволява разнопосочно тълкуване на ограниченията. Така всички ще влезем в една безконечна игра на котка и мишка.

Кой ще пострада най-много? Кой има интерес от хаоса? И ще успее ли вълната от протести по цял свят да спре репресията срещу интернет потребителите?

Отговорите на тези въпроси ще потърсят авторът Николай Василковски и операторът Даниел Антов.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички