Belleruche вече са у нас


Belleruche вече са у нас

4652

Британците от ню джаз и соул бандата Belleruche вече са в България.

Причината за по-ранното им пристигане е отменено участие на остров Крит заради стачката на фериботите в Гърция. Затова пък, доволни от неочакваната почивка, Belleruche ще разгледат забележителностите на столицата ни. Като истински музикални професионалисти обаче бандата вече организира импровизирано студио в хотел "Метрополитан", където са отседнали музикантите.

Впечатлени от гостоприемството на организаторите от ЕventEase и Bushmills, гостите обещаха на хилядите си фенове в социалните мрежи да компoзират песен, посветена на България. Както MySound.bg вече огласи, първата визита на актуалната формация у нас ще представи два концерта - в столичния клуб Mixtape 5 утре, 21 октомври, и в Пловдив на следващия ден.

Освен изпълнението, посветено на България, феновете ще чуят и част от парчетата от предстоящия им албум, някои неиздавани песни, както и всичко най-добро от сформирането им като група през 2007. 

За всеки от триото съществува редица легенди. Но ако е неопровержимо, че дестилерията Old Bushmills притежава първия в света лиценз за производство на уиски, датиращ от далечната 1608, то за някои от феновете на Belleruche част от биографиите на музикантите звучат повече от невероятно. Най-романтичната история е на вокалистката на бандата Kathrin deBoer. Тя е отгледана на пиратски кораб, обикалящ южната част на Тихия океан в компанията на плочите на Били Холидей и Spanky Wilson. Затова и гласът на Kathrin носи душата на океанския вятър, смесен с песъчинки от незаконни полинезийски барове и аромати на карибски ром.

Още по-невероятна е историята на китариста Ricky Fabulous, който, забърквайки се с малтийски гангстер, един ден се озовава в плен, заключен в мазето му. Само благодарение на енергията, дадена му от записите на Grant Green и Django Reinhardt, успява да избяга и тръгва да търси късмета си, въоръжен с фалшива самоличност и 40-годишна китара. Третият член на бандата - DJ Modest, открива магията на музиката, докато слуша хип-хоп ритми, промъквайки се тайно в ъндърграунд клубове. Сам сглобява своята първа саунд система - грамофони и миксер от стара електроника и автомобилни двигатели, с които прави първите си хип-хоп партита.

Тримата се запознават случайно в Северен Лондон и след споделена обща любов към соул музиката и джаза, бандата е вече създадена. Не закъсняват и успехите, Belleruche са желан гост на джаз фестивала в Montreux, Гластънбъри (Glastonbury Festival), както и в клубовете из цяла Европа.

DJ Skill подгрее за британците и на двете им изяви у нас. Истински меломан, той има колекция от над 5 000 грамофонни плочи и записи, които трудно може да чуете на друго място. 

Билети за двете събития - в мрежата на "Ивентим" (www.eventim.bg и магазини Office 1, Germanos, "Пикадили", "Технополис", ОМВ и други) на цена 22 лв. за Пловдив и 30 лв. за София.

Само за столицата - в бар "Петък", организаторите са предоставили ограничено количество пропуски на цена от 25 лв.

Подробности за двата концерта, подкрепени от ирландското уиски Bushmills, могат да бъдат намерени  на страниците на събитията във facebook:


http://www.facebook.com/event.php?eid=169460776467158

http://www.facebook.com/event.php?eid=222593911130887

http://www.facebook.com/BellerucheUK?ajaxpipe_token=AXiZje2ngwIGO6SA

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички