Британските екстремисти Onslaught гостуват на 23 & ½ Rock It


Британските екстремисти Onslaught гостуват на 23 & ½ Rock It

3610

Британците Onslaught (на снимката) ще приветстват откриването на второто издание на 23 & ½ Rock It Marathon.

Както MySound.bg вече огласи, тридневният фест, организиран от формацията Севи (Sevi), е обявен в афиша на столичния клуб Rock It на 12, 13 и 14 октомври. Английските ветерани на траша пък са звездите на Thrashing Mania XII в R.B.F. на 12 октомври.

Образците на световния траш метъл ще се омешат с родната тълпа пред сцената на Rock It, за да подкрепят каузата за повече българска авторска музика. Преди това ще се заредят с калории от кухнята на столичния бар, за да имат сили за концерта си същата вечер в клуб наблизо."Важното е да има месо в храната", споделили гостите пред организаторите. Относно тридневния Rock It маратон, те са на мнение, че инициативата е страхотна и изгарят от любопитство да чуят родните музиканти. Основаните като пънк банда през 80-те Onslaught ще си припомнят миналото и ще разкършат вратове под рифовете на родни банди в стил пънк и ска. Част от разбиващата програма в първата вечер са Милена, Perfect Skies, Млък!, Джаста праста и и други. Следващият ден – 13 октомври, ще бъде овкусен с пикантни блус парчета, а последната вечер е отредена за алтърнатив и рок.

За да не останат посетителите жадни, ще се лее безплатна бира в така наречения Kamenitza Rock Hour - всеки ден от 18.00 до 19.00 ч.

Rock It маратонът се провежда за втори път. За лица на това издание са поканени Васко Кръпката и Денис Ризов. Водещ на събитието ще бъде Пеци Станоев от Пеци Пецито Бенд. Фестът е замислен като своеобразен форум за обмяна на опит и идеи между музикантите и иска да покаже, че българският рок е още жив. Целта на инициативата е да "освободи" потенциала на авторското творчество от анонимността на гаражите и да му даде трамплин за нови смели идеи.

Цена на билета за вход - 5лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички