Цигански джаз ще се вихри в столичния клуб Maze


Цигански джаз ще се вихри в столичния клуб Maze

4120

Интригуващо събитие, наречено Gipsy Jazz Night, организира екипът на Global Vision Circle.

Братя Памукови - двама ромски музикални магьосници (Димитър - саксофон и Орлин - кларинет) и  диджеите Бай Поп и Дхарба ще се впуснат в епично пътуване из джаза, ямайското реге - денсхол, колумбийската кумбия и балканската музика, в столичния клуб Maze от 22.00 часа на 7 май, четвъртък.

Наречете го джи джаз, може и джи-сай джаз  - респ. джипси джаз: това е магична, танцувана, родена на мига музика, която събира във взривоопасна близост няколко могъщи култури е добре да се чуе - при това с цяло тяло, посочват организаторите.

Митко ще пътува от Шумен (той е мултиинструменталист, свирещ на 5 инструмента, щатен музикант от Шуменската филхармония, Военния оркестър и участник в местния джазов ансамбъл).Орлин идва от Стара Загора (дългогодишен солист на легендарния оркестър Козари, любим изпълнител на ромската общност с програма, плътно заета до декември). Диджеите Бай Поп и Дхарба са музикални шамани, експериментатори и пионери на уърлд и реге музиката у нас, прочути и от изявите си с Global Vision Circle и Zionlionz Soundsystem.

Вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички