Club des Belugas с два концерта в България през септември


Club des Belugas с два концерта в България през септември

2120

Sofia Live Club отваря за новия сезон стилно.

Популярното заведение ще бъде домакин на два концерта на Клуб дез Белугас (Club des Belugas). Именитата ню джаз формация ще се представи на 16 и 17 септември.

И двете изяви започват в 22.00 часа.

След миналогодишното си шоу в зала 1 на НДК музикантите гостуваха в Sofia Live Club, който според според техните думи притежава "една от най-изисканите атмосфери, която един джаз клуб може да предложи. Много известни артисти са изнасяли концерти в този клуб и ние само се гордеем, че имаме възможността да изсвирам нашата музика за българите отново и най-вече на тази прекрасна сцена. Малко са държавите, които предлагат подобно гостоприемство!".
 
Заедно с вокалистката Бренда Бойкин формацията ще представи няколко нови парчета - всички композирани по време на турнета, както и добре познати, танцувални мелодии. Гостите обещават специална изненада за родните меломани.

Клуб дез Белугас са сред водещите ню джаз проекти в Европа. Съставът обединява съвременен лаундж и ню джаз с бразилски ритми, суинг и американски соул от 50-е, 60-е и 70-е. Уникална изобретателност, енергия и професионализъм са водещи в изпълненията им, а съвременното им звучене и новаторството придават на джаз стандартите ново измерение.

Бандата стартира кариерата си с дебюта "Caviar Аt 3 a.m." през 2002. През 2003 издава "Minority Tunes", от който диск са хитовете "hip hip chin chin" и "Gadda Rio", превзели клубните чартове в Германия.

Групата пуска своя най-популярен албум - "Aprico Soul", през 2006. През март и април същата година хитът "Wildcats Gotta Move" достига трета позиция в германските клубни класации и остава в "Топ 10" в продължение на 8 седмици. Ремикс на "Mambo Italiano" е първият легален ремикс на песен на Дийн Мартин в целия свят, одобрен както от Capitol/EMI, така и лично от семейството на покойния ентъртейнър.

Клуб дез Белугас са продали повече от 4 милиона езкемпляра от албумите си дотук. От края на 2007 до днес те са изнесли над 100 концерта в Европа, участвали са в музикални предавания и фестивали, а тяхна музика често е озвучавала едни от най-известните реклами за автомобили и алкохол.

Изявите на гостите у нас се осъществяват с подкрепата на Ballantine`s и Opel.

Билети - в предварителна продажба чрез www.eventim.bg и в Билетен център, НДК на цена от 30 лева, 35 лева на място в деня на концертите.

Още - на:

http://www.club-des-belugas.com/

http://www.myspace.com/clubdesbelugas

http://www.youtube.com/watch?v=aU-Hq4KVfUo

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички