DelPadre канят на гореща Коледа, съвсем по испански


DelPadre канят на гореща Коледа, съвсем по испански

4066

DelPadre (някогашни Румба Афисионадо) канят почитателите на испанската музика, представяйки премиерно дългочаквания си дебют - "Rubi", в Дома на киното от 20.00 ч. на 15 декември.

Дискът, кръстен на пробивния сингъл на формацията, излиза през лейбъла Rumba Aficionado, и ще е в музикалните магазини веднага след представянето му тази събота. А най-запалените почитатели на испанската музика и латино ритмите, дошли на концерта, ще го получат като подарък.

Музиката в диска не се приема единствено със слуха, тя кара цялото тяло да танцува и да преживява звучащото в момента, като едновременно с това разкрива дълбочината на историите, разказани в 13-те песни. Албумът съдържа в себе си цялата радост и топлина на испанските ритми. В изпълненията лесно може да се усети неподправената любов, с която музикантите създават и представят своите авторски композиции.

"Rubi" е ритмичен, многоцветен и изненадващ. В него са вплетени традиционни български инструменти, звучащи в пълна хармония с испанските мелодии. Някои от песните са на български, сред които се откроява фламенко версията на "Облаче ле, бяло". Специалният испански прочит на "Can’t Take My Eyes Off You“ пък е една от красивите изненади за почитателите.

Последният щрих в албума на DelPadre с оригинален испански произход е на дизайнера Тони Мартинес от Барселона, който е автор на обложката. С неговото име обаче испанската следа не свършва. В "Rubi" участват 20 музиканти от 9 страни, отдадени изцяло на испаноезичната музика.
 
Освен ядрото на DelPadre - Христо Коликов-Кристо, Симеон Иванов , Цветан Андреев и Алекс, в концерта ще участват и много гост-музиканти, сред които е и известният басист Хуан Гарсия - "Снежната Сова", който пристига специално за събитието от Ню Йорк.

Участват още артисти от Австрия, Коста Рика, Колумбия, Италия, Куба, Унгария, Германия, Испания... и разбира се, България. Именно тук, в студиото на Алекс Нушев, са реализирани част от записите на проекта. Другото студио, в което се е вихрила пачангата, е White Room Studios в Залцбург, където Свилен Ангелов е миксирал песните. Мастерингът е правен в Германия.

Един от хитовете в проекта е съвместната песен на DelPadre и Поли Генова - "Bueno". Поли тя ще изяви заедно с Кристо и компания на 15 декември.  Заради лятото, музиката и коктейла след изявата...

Билетите за премиерата на "Rubi" са с цена 10 лв. и се продават на касата в Домa на киното.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички