Джаз и блус маратон на Spirit Of Burgas 2011


Джаз и блус маратон на Spirit Of Burgas 2011

2612

Джаз и блус сцената на Spirit Of Burgas се превърна в традиционен пристан за ценители на по-софистицираната музика.

Афишът е особено интригуващ тази година, а организаторът на програмата - Михаил Куцев, показва амбицията си с всяко следващо издание на събитието да развива джаз и блус зоната все по-добре. Селекцията е с акцент върху етно-джаз звученето и новите нетрадиционни стилове в джаза, с което създателите на феста - в партньорство с марка Beck’s, гарантират традиционното безкомпромисно ниво.

Ексцентричният Никола Котарашки със своя Kottarashky Live Band ще постави началото на 12 август. Той е от онези смели експериментатори, които не се страхуват да смесват отрязъци от циганска музика с джаз мотиви,  дъб електронни вибрации и дори резки скречове.

В същата вечер ще се изяви и блус ветеранът на БългарияВаско Кръпката със своя Кръпка Блус бенд, последван от джаз тандема от Пловдив - Веселин Койчев и Ники Карагеоргиев. Финалът в петъчната нощ ще е с музикантите от Зона Ц, в чийто фундаментален състав влизат едни от най-сериозните и доказали се джаз имена у нас, а именно Васил Пармаков – пиано, Веселин Веселинов- Еко – бас, Стоян Янкулов – барабани.

Във втората фестивална вечер купонът ще бъде открит от Рут Колева (вдясно на снимката), която наскоро издаде дебютния си албум "Within Whispers". Младата певица ще се представи с Васил Вутев – барабани, Мартин Денев – кийборд, Симеон Петрунов – бас и Александър Славчев и Маги Алексиева - беквокали. Фънки джази звучене ще донесат на публиката момчетата от South Wick. В състава на групата са: Божидар Василев – бенд лидер, тромбон, вокал; Денис Попстоев – алт саксофон; Волен Милчев – вокал; Симеон Петрунов – бас; Михаил Филипов – клавишни; Деян Илиев – барабани и Александър Славчев – китара.

Пикът на нощта ще е изявата на световнопризнатия турски цигулар Недим Налбантоглу с неговия българо-турски проект Balkan Messengers. Това ще е неговият дебют пред родните ценители. Налбантоглу е известен във Франция като "човекът, който дава живот и кара цигулката да говори". Получавал е реверанс от такива колоси цигулари като Йехуди Менухин и Стефан Грапели. Името на Недим, който импровизира с джаз, класика, турска, индийска и балканска музика, е вписано и в историята на Popular Аnd Traditional Art Museum във Франция.

На 13 август феновете ще могат да се насладят на деликатно бразилектро в изпълнение на родната формация Brasilacoustic, в чието ядро са Димитър Семов – ударни и перкусии и съпругата му – певицата Павлета Семова. Градацията от жанр в жанр ще продължи с една формация, която с много вкус композира авторски песни, съчетаващи в себе си класически джаз и автентичен български фолклор. Членове на великолепната петорка Acid Folk Five са основателят Иво Паунов – кавал и сакс, неговият брат Вихрен Паунов – бас, потомствената народна певица Екатерина Ангелова (вляво на снимката), пианистът Георги Петров и холандският барабанист Филип Ернстинг.

Началото на финалната вечер ще е ефирно с авторския ню джаз на румънците  Cuantune. Проектът е съвсем млад – създаден едва през пролетта на миналата година, но зад него стоят доказани имена от румънската джаз сцена. По името на следващата банда се познава и стилът й. Фрийстайл (Freestyle) са от Пловдив и свободно смесват соул, ар-ен-би, хип-хоп с ейсид и джаз. Блусмените от Блус Трафик (Blues Traffic) са с повече от 10-годишна история на родната сцена и подобаващо ще подгреят големия Иво ПапазовИбряма, който ще се качи на сцената заедно с оркестър Тракия.

Виртуозът, получил наградата на публиката на BBC (2005) и наречен от британския вестник "Индипендънт" "свръхестествен гений на кларинета" е заслуженият финал на джаз и блус маратона на Spirit Of Burgas 2011.

 
ПРОГРАМАТА ПО ДНИ И ЧАСОВЕ

Петък, 12 август

00.30 - 01.30       Зона Ц
23:00 - 00:00       Койчев/Карагеоргиев
21:30 - 22:30       Кръпка Блус бенд
20:00 - 21:00       Kottarashky Live Band

Събота, 13 август

01:00 – 02:00      Nedim Nalbantoglu, Turkey
00:00 – 00:45      Acid Folk Five
23:00 – 23:45      Brasilacoustic
21:00 – 22:45      South Wick
20:00 – 20:45      Ruth Koleva

Неделя, 14 август

00:30 - 01:30       Иво Папазов–Ибряма и оркестър Тракия
23:00 - 00:00       Блус Трафик
21:30 - 22:30       Freestyle
20.00 - 21.00       Cuantune, Румъния     


Билети за фестивала - в мрежата на Eventim

Препродажба:

1-дневен билет: 50лв.
3-дневен билет: 120лв.

На входа в дните на фестивала:

1-дневен билет: 60лв.
3-дневен билет: 140лв.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички