Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Джазът - това е друга бира


Джазът - това е друга бира

5927

Фестивалът "ДжаZZ Плюс" 2010 (15-19 май) кани на афтърпарти посетителите на концерта на супергрупата на китариста Майк Стърн (Mike Stern), както и всички любители на джаза, в Sofia Lice Club на 17 май под мотото: "Джазъттова е друга бира".

Събитието остава вярно на себе си в провокациите си към вашето въображение. Няма как да сте забравили картичките с импровизирани клечки за уши и тези с оранжевите ни стикери за цигарени кутии, предупреждаващи ви, че "СЛУШАНЕТО НА РАЗЛИЧНА МУЗИКА МОЖЕ ДА ВИ НАПРАВИ РАЗЛИЧНИ", с които "Джаzz Плюс" започна преди 6 години ( 9 май 2005-а).

Сега е ред на бирата. С удоволствие се включваме в кампанията на Съюза на пивоварите в България и Европейския съюз на пивоваритеПриродата изБИРА най-доброто за теб”.

Гостът ни от Франция, пианистът-импровизатор Паскал Невьо ще направи възможно първото представяне в България на дегустационната приказка на един от основателите на фестивала - Людмил Фотев, станал междувременно и автор на бестселъра “Езикът на бирата”. Първите 100 души, закупили билети за афтърпартито в понеделник (17 май) ще имат привилегията да дегустират уникална българска и едни от най-добрите белгийски бири по време на импровизациите на Паскал Невьо и кратките включвания на Людмил Фотев по темата “Джазът – това е друга бира”. По същото време в клуба ще бъдат и музикантите от пиано триото Сумра, както и Майк Стърн, Дейв Уекъл, Ришар Бона и Боб Малах.

Както MySound.bg вече съобщи, програмата ще бъде представена на 21 във Варна – от 18 ч. в Студиото на Радио "Варна" (запис от концерта ще бъде излъчен на следващия ден в предаването на Людмил Фотев “Слънчев джаз+” по Радио "София" 94,5) и от 20.30 ч. в бар-галерия на хотела-микропивоварна “Вентура”. На всички събития присъстващите ще имат възможността да закупят книгата с 20% отстъпка благодарение на любезното съдействие на издателство “Парадокс”.

Освен в Sofia Live Club на афтърпартито на концерта на Майк Стърн, Паскал (двамата на снимката) пианист ще свири и пред Народния театър "Иван Вазов" от 15 до 19 май от 18 ч. На 15 май той ще сложи началото на частта на открито на фестивала, който ще продължи с  концертите на новия квартет на норвежкия пианист Торд Густавсен (Tod Gustavsen) на 15 май в зала „България” от 19.30 ч, пиано триото от Галисия Сумра и експлозивния квартет UHF (Ултра Хай Фламенко) на 16 май в "Sofia Live Club" от 20.30 ч.групата на невероятния китарист Майк Стърн с Боб Малах и Дейв Уекъл и със специалното участие на Ришар Бона на 17 май в зала 1 на НДК от 19. 00 ч, както и оригиналния  квинтет Ронин на пианиста Ник Берч на 19 май отново в "Sofia Live Club" от 21.00 ч (http://fest.jazz-plus.com).

Билети за концертите от фестивала "ДжаZZ Плюс" 2010 може да намерите в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg) в Интернет, на касите на НДК, в зала “България” и в “Sofia Live Club", в "Дюкян Меломан" и много други каси (адресите на сайта на "Тикет Плюс").

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички