Dokle & Greesh и Рут Колева импровизират на Buskers Play Out 2


Dokle & Greesh и Рут Колева импровизират на Buskers Play Out 2

5440

Dokle & Greesh, Рут Колева и Румба Афисионадо (Rumba Aficionado) са част от музикантите, които също се включиха в кампанията за подкрепа на уличното изкуство.

В кратки видеа, заедно с таланти от улицата, популярните артисти се обединиха около идеята, че не са необходими приемник или предавател, за да се въздейства силно на публиката. Инициативата е свързана с втория фестивал за улично изкуство в България Buskers Play Out.

Както MySound.bg вече информира, той ще се проведе на площад "Св. Неделя" в столицата след 16.00 ч. на 17 септември по случай Деня на София.

Dokle & Greesh и Рут Колева ще се изявят в столичния клуб Mixtape 5 след 22.00 ч. Малко преди тях зад пулта в клуба ще застане познатият на българската публика DJ Dharba. С двучасов сет фестивалната нощ ще закрие DJ AngeLove (част от австрийския лейбъл Jazzit), който не подчинява звученето си на определен стил, но пък често обича да добавя към електронния си подбор балкански и други топли мотиви от по-южните страни и континенти.

"Обичаме да импровизираме навсякъде и подкрепяме всички, които "раздават" таланта си на открито. Ще се включим с удоволствие във втория уличен фест, за да покажем, че изкуството може да достигне по всякакъв начин до хората, които го оценяват", заявиха Dokle & Greesh (на снимката), изпълнители на "Pour Оut Love" (виж клипа) по време на снимките на кратките видеа за кампанията. Те ще се излъчват в интернет пространството и musicspace.tv.

Входът за фестивала е свободен. Публиката ще се забавлява и с джаз изпълненията на Train Station, ударните експерименти на Street Percussion Band (Еленко, Ники и Гого), афро танците на Aisha от Joko Dance, изкусните струни на Street Quartet, звуковите реге и дъб извивки на Bggz Rabbit, както и с десетките други изяви на знайни и незнайни улични артисти от цялата страна. Не по-малко впечатляващо се очаква да бъде въздушното огнено представление на Бенита Примо, преплетено с поезия и мелодии от флейтата на Димитър Бакърджиев и пианото на Бистра Диляноф, както и множеството фокусници, жонгльори, кукловоди, брейк танцьори и други магьосници. PHORMATIK Lab пък ще се погрижат за запомнящите се визии по време на фестивала.

Сред артистите на фестивала са и легендарната за столицата формация G.L.A.D., които даряват изкуството си на улицата повече от 10 години. Това са Люба – цигулка, Ален – контрабас, Домби - китара, вокал, Гец – кахон. В репертоара на бандата влизат много айриш, блус, суинг и реге мелодии, а също и авторска музика.

За да може Buskers Play Out да обхване възможно най-голям спектър от уличната култура, освен официалната, е предвидена и "волна" програма на 17 септември. Предоставя се възможност на всеки един талантлив уличен артист да "кандидатира" своето участие във фестивала, като се запише между 11 ч. и 20 ч. в галерия "Снежана" на улица "Денкоглу" 30 в София или директно изпрати информация за себе си на info@terenmusic.com.

Организаторите от Teren Music и галерия "Снежана" планират и провеждане на регулярни събития с участието на различни улични артисти.

Друго предизвикателство преди и по време на феста ще е специалният фотоконкурс, в който могат да се включат всички, представяйки любителски и професионални снимки на улични артисти. Фотосите могат да бъдат направени преди или по време на фестивала, като най-добрите от тях ще бъдат включени в изложба след събитието. Всеки може да публикува снимки във фейсбук страницата на Buskers Play Out.

"Buskers Play Out няма да е поредното събитие, което дава повод да се съберем, попеем и посвирим. Сериите от събития, посветени на уличните артисти, имат много по-сериозен замисъл и цел. Те променят отношението към тези изпълнители в България, като демонстрират техния талант. Всеки творец, независимо от неговия статус и популярност, може да използва улицата за сцена на своето изкуство. Така контактът с публиката е по-близък и интимен. В дългосрочен план, вярваме, че ще провокираме все повече артисти да представят уменията си на открито в България", споделиха организаторите от Teren Music.

"Имаме амбиция да обособим средище в София, подобно на "Ковънт Гардън" в Лондон, което ежедневно да посреща този тип изяви на артистите. Границата между уличен и сценичен изпълнител е по-скоро условна и се надяваме на подкрепа както от артистите, така от публиката и институциите", допълниха те.

Събитието се реализира с финансовата подкрепата на програма "Култура" на Столична община.

Линк към видео на Bggz Rabbit:

http://vbox7.com/play:812339fc

Видео на Бенита Примо:

http://www.youtube.com/watch?v=SLhbselJVBo

Видео на Street Quartet:

http://www.youtube.com/watch?v=JlYqoKAhIPY

Още информация за фестивала - на:

www.terenmusic.com

http://www.facebook.com/event.php?eid=123529471077762

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички