Древен концерт на пеещи купи от космическата Мика


Древен концерт на пеещи купи от космическата Мика

5339

Месец след първия по рода си концерт на кристални пеещи купи в България, Студио 5 отново посреща космическата Михаела Михайлова – Мика, която с дирижирането си ще изпълни уютната атмосфера на студиото с фа диез - "Звукът на Любовта. Вибрации на цветове и форми, етерични аромати, Космични съзвучия и древен – фолклорен вокал в интерпретации на Михаела, ще се слеят в едно с "Древност и Космос", поясняват от управата на заведението.

Концертът е от 18.00 ч. на 10 февруари, неделя. Вход - 12 лв.

"Всяка купа издава определен звук от гамата, резониращ вибрациите на тялото. На този сърцата ви ще бъдат докоснати от Кристалните честоти на Купата във фа диез. Това е звукът на Сърцето и на Любовта”, обяснява Мика.

В древните земи на Египет, лечители пътували от врата до врата със специална купа за изцеление Crystal Bowl – кристална купа. Тя била настроена на нотата F# (или фа диез) за отварянето на "Високото сърце". Древните вярвали, че начинът, по който се постигало изцеление, е чрез отваряне на "Високото сърце", което е свързано с тимусната жлеза или центъра за имунната система. Именно то свързва сърцата на всички към Единство, към Духа, към Бога.

Всъщност лечебните и антидепресивни свойства на пеещите купи са познати от хилядолетия. Кварцовият кристал има физическо, емоционално и духовно въздействие. Медитативните техники, придружаващи използването на кристалните пеещи купи резонират, създават и допринасят за хармония. За да излекуват хората от различни неразположения, будистките монаси отдавна комбинират монотонни песнопения със звуци, издавани от парчета кварцов кристал. Доказан е положителният ефект и върху бременни жени и малки деца.

Микa, или Михаела Стойкова, е актриса, певица и звукотерапевт, която от 1991 живее в Калифорния, САЩ. Завършила е актьорско майсторство във ВИТИЗ (НАТФИЗ) в София и Институт по звуколечение и съзнание в Сан Франциско, Калифорния. През 2008 в Лос Анджелис записва албум с музиката на пеещите купи, в който се включват едни от най-известните музиканти и тонрежисьори. В България очарователната дама е известна на почитателите на телевизионния сериал "7 часа разлика" като майката на Явор. За хората, които не я познават, първата среща е като силен заряд от положителна енергия, която те кара да се усмихваш и от теб да струи любов, свидетелстват запознати.

Вечерта ще бъде заредена и с водата с Кристалната честота на фа диез. Ще прозвучат пеещите кристални и месингови тибетски купи на Михаела в акомпанимет на кларнета на Мартин Савелиев, древните инструменти игил, бръмбазък и обертон, умело водени от Еро Турка, както и перкусиите на Петър Йорданов, познат ни още като Бъни от Оратница.

"Нека този магичен ден ни дари с Любов, нека заедно изпитаме истинско удоволствие и се заредим с енергия, звук и светлина", приканва Maica Ra – древното име, с което много хора я наричат, а защо, ще стане ясно от самата нея.

Както всеки понеделник от 10.00 ч., така и този, клубът става арена за обучение на бъдещи и настоящи майки и татковци, част от инициативата "Училище за млади родители". Вход свободен.

Настоящето й издание е на тема "Подготовка на дома за бебето. Задължителни и препоръчителни покупки". Родителите ще се срещнат с водещи специалисти в областта на здравето и грижата за малчуганите. Лектор: Петя Милина, представител на фирма "Беболино" ООД.

Програмата продължава с изневери, ревност и любов в "Брачната илюзия". Пиесата на Ерик Асус ще бъде представена от 18.30 ч. на 11 февруари, понеделник. Вход - 10 лв.

Жена, съпруг, приятел. Любовен триъгълник или нещо повече дори и от това. Тайните на брака, които не бива да стават явни, ще бъдат умело изиграни на сцената на от Елена Петрова, Мариус Донкин и Валентин Танев. Началото на историята между двойката в постановката започва с въпроса: "Кажи ми с колко жени си бил?", с който до края й съмненията и ревността между двамата ескалират невъобразимо.

От управата на Студио 5 не забравят и за ценителите на екзотичните ритми. Милонгата La Escena събира ценителите на тангото на автентична вечер от 21.00 ч. на 12 февруари. Вход: 5 лв.

Това е десетото издание, съвместно дело на tango.bg и Студио 5. Поредицата стартира през януари.

За танцуващите – прекрасен под и сцена за изява, за тези, които още не са се докоснали до магията на аржентинското танго – място, където да почувстват чистата емоция на танца в действие.

Може да направите своята резервация на тел: 02 /963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Студио 5, следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете приятели на зеведението във Facebook: Studio 5* music club.

Защото музиката има значение.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички