Гери от Hypnotic ще става майка


Гери от Hypnotic ще става майка

7478

Дамската струнна формация Hypnotic представи новата си челистка Лора в предаването "Денят е прекрасен" по bTV.

Освен това се разбра, че цигуларката Гери е бременна и ще става майка през март.

Новото попълнение на квартета трябва да замести познатото лице зад виолончелото Марина. Както MySound.bg извести, тя замина за Испания в края на миналата година, за да усъвършенства уменията си по камерна музика в Музикалната академия "Рейна София" в Мадрид.  Въпреки напредналата си бременност Гери продължава своите концертни изяви с квартета без да се притеснява от видимо очертаното си коремче. Очаква се да роди до края на месеца момиченце, с което инструменталните партии в Hypnotic ще станат пет, а квартетът автоматично ще се превърне в квинтет.

Таткото на бебето също е музикант и живее в Германия от 14 години. Слав Славчев свири на обой, завършил е Музикалната академия "Рихард Щраус" в Мюнхен, както и ДМА "Професор Панчо Владигеров" в София. В Мюнхен има честта да учи в класа на световноизвестния френски обоист професор Франсоа Лелюкс.

Почитателите на класическата музика у нас могат да го чуят като соло обой в Оркестъра на БНР.

Заместничката на Марина - Лора Табакова, също е завършила Музикалната консерватория със специалност виолончело. Освен в Hypnotic, тя свири и в Плевенската филхармония.

Интересно при нея е, че през последните години се е изявявала на музикалните сцени в такива екзотични страни като Япония и Китай.

През есента челистката успешно премина всички кръгове на кастинга, който струнният квартет проведе и достойно си извоюва възможността да е част от него.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички