Хореограф на Pet Shop Boys превръща София в модерно кабаре


Хореограф на Pet Shop Boys превръща София в модерно кабаре

3778

След като очарова публиката в Лондон, Атина и Загреб, пътуващият международен спектакъл "Кабаре от град на град" (City To City Cabaret) ще гостува за трети път в България.

Хепънингът е в столичния клуб Blender 19.30 ч. на 24 февруари.

Британски съвет и танцова компания "Хетероподи" организират спектакъл под формата на танцово кабаре, който обаче се различава от традиционния жанр. Моделът се използва, за да се даде възможност на публиката за нетрадиционна среща с различни форми на съвременния танц. Програмата представя голямо разнообразие от европейско танцово изкуство и музика на живо. Артисти от България, Гърция, Обединено кралство и Хърватия ще покажат абстрактен съвременен танц, физически театър, танцова импровизация, музика на живо в атмосферата на клубния живот. В една социална нощ на съвременния микс от различни изкуства.

Музикалният акцент на вечерта ще бъде акустична версия на песни на Дженис Джоплин в изпълнение на Роберта. DJ Андреа – резидент в клуба, обещава специален сет.

Звездата на спектакъла е Найджъл Чарнок (на снимката). Обявен за национално богатство от Съвета по изкуствата на Англия, наричан от критиката и пресата: Неповторим! Отцепник! Непоправимото лошо момче на физическия театър! В средата на 80-е години на 20-и век основава заедно с Лойд Нюсън компанията DV8, която революционизира и създава нови естетически и етически норми в правенето на физически театър. През 1995, уморен от успеха, медийния интерес, очакванията на публиката и запазената марка на DV8, Найджъл напуска и основава своя собствена компания. През следващото десетилетие създава серия от пет соло спектакъла  (Human Being - Човешко същество, Hell Bent - Неудържим, OriginalSin - Първороден грях, Resurrection - Възкръстване и Frank - Прям). Тези сценични произведения - в комбинация с изключителното сценично присъствие и изпълнение на Найджъл Чарнок, неповторимата комбинация от неговите таланти на певец, актьор, комик и танцьор, му носят световна слава и несекващ интерес и възторг на публика и критика. Бил е хореограф на световните турнета и телевизионните изяви на британския дует Пет Шоп Бойс (Pey Shop Boys).

Найджъл Чарнок ще изиграе своето екплозивно соло Them There Eyes, ще проведе и 4-дневно работно ателие с български изпълнители, резултатът от което ще бъде представен в програмата на "Кабаре от град на град".

В събитието ще участват талантливите бългaрски танцьори и хореографи Милен Петров и Галина Борисова;хореографите Татяна Соколова и Росен Михайлов – познати на българските зрители със своята силна индивидуалност и стил от проекта си, наречен "Празни сърдечни пространства"; Янис НиколаидисГърция и Николина ТодороваБългария ще имат своята "Сляпа среща", като ще се срещнат на живо за първи път по време на кабарето. Маша Колар от Хърватско ще представи соло от "Кармен" на Бизе с хореография на Стефан Тос.

Билетите за разпространяват в мрежата на "Ивентим" и на входа на клуб Blender в деня на събитието.

Кабаретният модел е начин за събиране и представяне на широк спектър от кратки преживявания, които от артистична и от практическа гледна точка могат лесно да се приспособят за всяко място. Въпреки че тази поредица има един и същ модел във всички градове, които посещава, всяко представление запазва специфичния вкус и усещане за града, в който е представено.

Форматът цели да стимулира местния танцов сектор, като включва едновременно творби с различни танцови и арт форми (без да се дава приоритет на отделни личности и трупи), осигурявайки по-разнообразна публика на представленията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички