Ирландската прима Grainne Duffy в афиша на Sofia Blues Meeting


Ирландската прима Grainne Duffy в афиша на Sofia Blues Meeting

4084

Ирландската блус прима Grainne Duffy (Грония Дъфи) също ще се изяви в афиша на седмото издание на Sofia Blues Meeting.

Както MySound.bg вече огласи, фестивалът, посветен на блус културата, ще се състои в Sofia Live Club на 15 април, с участието на испанците Big Mama Montse и Victor Puertas.

Родните изпълнители Драган Милев-Дари (уошборд) и Ееро Турка (хармоника, китара, вокал), както и Подуене Блус Бенд ще подкрепят именитите гости.

Блус-рок от най-висока класа, обогатен с традициите на ирландската музика да очакват присъстващите от Грония. Още с появата на първия й албум "Out Оf Darkness", тя впечатлява музикалната общност и представя по много убедителен начин своя музикален талант – и като композитор, и като вокалистка. Идеите й са доразвити във втория диск "Test Оf Time" (2011), спечелил огоромен успех както в Ирландия, така и във Великобритания и други европейски страни, сред които Норвегия и Франция. С него Дъфи се нарежда сред водещите блус певици не само в Европа, но и по света.

Резултатите и признанието са впечатляващи: "Test Оf Time" е номинирана  за най-добра песен за 2012 в Ирландия, а в световната анкета BM Writers Poll 2012 на журналисти, пишещи за блус, Грония е класирана на 2-ро място след Бет Харт в раздела за най-добра блус вокалистка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички