Израелският джазмен Шай Маестро с рецитал в Sofia Live Club


Израелският джазмен Шай Маестро с рецитал в Sofia Live Club

2396

Най-младият и популярен израелски джаз пианист – Шай Маестро (Shai Maestro), ще свири в Sofia Live Club на 29 май.

Гостът ще се представи с трио, в което са перуанският контрабасист Хорхе Рьодер и израелският барабанист Зив Равиц. За почитателите на романтичната джаз мелодичност, те ще изпълнят както авторска музика, така и някои от най-популярните джаз стандарти.

Въпреки че е само на 25 години, Шай Маестро е един от най-известните музиканти не само в родната си страна, но и в САЩ, където живее от няколко години. Той започва да свири класическо пиано едва на 5-годишна възраст. Първият му досег с джаза е на 8 години, когато слуша Гершуин в изпълнение на Оскар Питърсън. След като завършва музикалното си образование в Израел, Шай се премества в Ню Йорк, където се изявява с известни джаз музиканти в престижни клубове и концертни зали. Често изпълнява и класически рецитали. През 2006 участва в турне със световноизвестния контрабасист Авишай Коен, като свири и в три негови албума. Шай Маестро се отделя от бандата на големия музикант, за да създаде собствено трио през май 2011.

Формацията е създадена още през 2010 година след звукозаписна сесия в Бруклин. Другите двама членове – Зив Равиц и Хорхе Рьодер, също живеят в Ню Йорк, където се запознават с Шай Маестро. Оттогава триото участва във фестивали, свири в клубове и концертни зали по целия свят. Публиката е очарована и зашеметена от музиката на младата банда. "Връзката между нас беше толкова силна, че напълно естествено сформирахме група", споделя с усмивка Шай Маестро. "Ще усетите магията и на концерта в София", добавя той. 
 
Европейският музикален фестивал и Sofia Jazz Peak, в чиито афиш е събитието, се организира от "Кантус Фирмус" и Класик FM радио със съдействието на Столичната община и Министерството на културата. По традиция патрон на фестивала е кметът на София. Билети за концертите от Европейския музикален фестивал могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" във фоайето на зала "България" и оналйн на www.ticketsbg.com.

Пропуските за концерта на Шай Маестро трио са на цена от 15 лева в предварителна продажба и 20 лева на мястото на събитието един час преди неговото начало.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички