July Jazz Smolyan отново събира меломаните


July Jazz Smolyan отново събира меломаните

4772

Връх Перелик ще бъде домакин на Международния етно-джаз фестивал July Jazz Smoliyan за шеста поредна година.

За разлика от предишни издания, сега той ще се концентрира в един-единствен ден - 30 юли.

В програмата са майсторът на барабаните - Ралф Питърсън джуниър (на снимката), магнетичната Мирослава Кацарова в компанията на Живко Петров, Веселин Веселинов–Еко и Димитър Семов, голямото китарно трио на БългарияИван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев (Акустик трио 3000) и  Карандила джуниър.

Смолянският театър ще приюти събитието в случай на лошо време, съобщи Пепа Пенева от организаторите.

Изявата е бъде под почетния патронаж на Н.Пр. Джеймс Уорлик – посланик на САЩ в България. По негова покана сред гостите ще бъдат и много дипломати и общественици.

Събитието, което ще събере българските меломани, ще мине под наслова "За по-разумно и екологично съществуване". Сцената - на 2188 метра надморска височина, е част от красива зидана къща на повече от 150 години, реновирана само с природни материали. Сламените заграждения на върха, които ще пазят участнициге и публиката от вятъра, после ще бъдат разпиляни в "коловозите", оставени от някогашните военни машини, за да подпомогнат специално култивирания разсад на тревата-килим, вирееща на върха.

Организатори са фондация "Джулай Джаз" и СТЦ "Перелик" с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

July Jazz Smolyan се провежда в "Къщата на мечките" на Перелик всяка последна събота на юли.

Програмата му предлага на гостите активно участие в преживяването на изкуството. Какво по-добро място от красивата природа на Родопите и живописния Смолян за месеца на световната музика и изкуство.

Изявата представя концерти, работни групи и семинари, изпълнения, тематични спектакли, презентации на книги, беседи, запознаства и срещи с артистите на фестивала сред прохлада и изключителния природен декор.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички