Класика, джаз, суинг и бийтбокс в Classic In The Jazz


Класика, джаз, суинг и бийтбокс в Classic In The Jazz

3760

Второто издание на проекта Classic In The Jazz препълни столичния клуб Culture Beat с почитатели на класическата музика и джаза.

Както MySound.bg вече огласи, класическият пианист Мария Каракушева, джазменът Момчил Атанасов, който пристигна от Ротердам за концерта, Антон Пиперов - бас и Деян Илиев - барабани, представиха по оригинален и атрактивен начин класически произведения.

Музикантите изпълниха норвежката класика "Смъртта на Озе" на Е. Григ по пиеса на Хенрик Ибсен в комбинация със съвременен електро-джаз. Руската класика: М. Мусоргски и неговия "Балет на неизлюпените пиленца" съчетаха с американски суинг ритъм от времето след Втората световна война. Изсвириха рапсодия по тема на Паганини от Рахманинов с оригинален латино аранжимент.

Изненада за присъстващите беше и бийтбоксърът Riddimbox, поканен да придаде съвсем екстравагантен облик на едно от произведенията.

Публиката, сред която бяха и много актьори, писатели, музиканти и художници, възнагради изпълнителите с бурни аплодисменти и ги извикаха на бис.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички