Класиката и джазът в общ шейкър


Класиката и джазът в общ шейкър

3659

Талантливата класическа пианистка Мария Каракушева ще представи втората част на проекта си Classic In The Jazz на терасата в столичния клуб Culture Beat от 21.00 ч. на 30 юли, вторник.

Джазменът Момчил Атанасов пристига от Ротердам, Холандия, специално за акустичния концерт, на който ще се изявят още Антон Пиперов - бас и Деян Илиев - барабани. Формацията обещава красиви емоции чрез виртуозно изпълнение и съчетание от класика и джаз.

Форматът на шоуто е динамичен и театрален, с вербален и музикален диалог между изпълнителите и с неочаквани промени на ритъма и настроението. Ще прозвучат и оригинални аранжименти на най-доброто от гении като М. Мусоргски и Е. Григ.

Мария Каракушева е сред най-добрите млади класически пианисти в България. Започва да свири на пиано на 5 години, първите международни награди печели на 9 години, а на 12 изнася първия си самостоятелен концерт в зала "България".

Когато е на 23, създава проекта Classic In The House, в който заедно с DJ Borra смесва класическа музика с хаус. Целта й е да привлече вниманието на младите хора към класическите произведения чрез модерно звучене в авангарден формат.

Мария заснема първия си музикален видеоклип - “Harmony”, режисиран от Александър Моллов, през 2012.

Същата година тя стартира нов акустичен проект, наречен Classic In The Jazz, в който с джаз пианист изпълнява интерпретации за две пиана на легендарни произведения от най-изтъкнатите представители на двата жанра.

Продължението на Classic In The Jazz - във вторник вечер.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички